SUMLJIVO

Trupli milijarderja in njegove žene našli v kleti, država pretresena

Objavljeno 17. december 2017 15.00 | Posodobljeno 17. december 2017 15.00 | Piše: STA, S. U.

Policija sicer identitete umrlih ni razkrila.

OTTAWA – Kanado pretresa novica o smrti enega najbogatejših Kanadčanov, ustanovitelja farmacevtskega koncerna Apotex Barryja Shermana in njegove žene Honey. Trupli so našli v petek v kleti njune hiše v Torontu. Policija je okoliščine, povezane z njuno smrtjo, označila za sumljive in pojasnila, da ne iščejo nobenega osumljenca.

Policija sicer identitete umrlih ni razkrila, so pa kanadski mediji poročali, da gre za milijarderja in njegovo ženo. Njuno nenadno smrt so na twitterju kasneje potrdili iz koncerna Apotex, poročajo tuje tiskovne agencije.

Sožalje ob smrti para je že izrazil kanadski premier Justin Trudeau.

Po poročanju kanadskih medijev sta Shermanova svojo luksuzno hišo v bogati četrti Toronta nedavno začela prodajati po ceni sedem milijonov kanadskih dolarjev (4,6 milijona evrov).

Barry Sherman (75) je bil eden najbogatejših Kanadčanov in znan filantrop. Leta 1974 je ustanovil podjetje Apotex, v katerem je danes zaposlenih 11.000 ljudi in velja za sedmega največjega proizvajalca zdravil na svetu. Po ocenah ameriške revije Forbes naj bi bilo Shermanovo premoženje vredno tri milijarde ameriških dolarjev.

Deli s prijatelji