TRAGIČNO

Trije profesorji umrli v Vojvodini

Objavljeno 17. avgust 2011 15.23 | Posodobljeno 17. avgust 2011 16.45 | Piše: A. R. K.

Ni še potrjenih informacij, ali je bilo v nesrečo vpleteno policijsko vozilo

V trčenju vlaka in avtomobila so umrli trije profesorji (fotografija je simbolična)

NOVI SAD – Srbska policija je začela notranjo preiskavo zaradi hude prometne nesreče, ki se je v torek zgodila v Vojvodini. V nesreči so umrli trije profesorji, potem ko je njihovo vozilo na nezavarovanem železniškem prehodu treščilo v vlak. Časopis ‘Alo!‘ je včeraj poročal, da naj bi neposredno pred nesrečo progo prečkalo policijsko vozilo, profesorji v fordu sierri pa so zgolj sledili policijskemu vozilu.

Če niso bili na nujni vožnji, bodo sankcionirani

Vir v novosadski policiji je povedal, da je mogoče, da so bili policisti na nujni vožnji, v vsakem primeru pa, da ni nujno, da mu civilisti kar brezglavo sledijo. Dodal je še, da bodo raziskali, ali je bila vožnja res nujna, sicer bodo policisti kaznovani.

Nimajo informacij o drugem vozilu

Biljana Gordić, predstavnica za odnose z javnostjo pri Železnicah Srbije, je v izjavi za medije povedala, da nimajo informacij, da bi pred nesrečnimi profesorji progo prečkalo še kakšno vozilo ali pešec.

Novi Sad zavit v črnino

Medtem se je Novi Sad v žalosti za tremi profesorji s Srednje tehnične šole 4. julija v Vrbasu zavil v črnino. Svojci in prijatelji se poslavljajo od Miomirja Đurkovića (41), Aleksandre Protić (36) in Nataše Dangubić (31). Še bolj tragično je, da je bil eden od umrlih, profesor Đurković, oče samohranilec dveh najstnikov. Otroka sta mamo zaradi hude bolezni že izgubila, zdaj sta ostala še brez očeta.
Deli s prijatelji