ZVERINSKO

Tigrica iznakazila triletnega dečka

Objavljeno 10. december 2015 22.30 | Posodobljeno 10. december 2015 22.30 | Piše: U. S.

Zver se v kletki ni počutila dobro, zato je bila na sprehodu.

VALLETTA – Močno ranjenega triletnega dečka najverjetneje čaka plastična operacija. Napadla ga je sicer krotka tigrica, ki sta jo dva oskrbnika sprehajala zunaj kletke, saj se tam menda ni počutila dobro. Deček je stekel proti tigrici, ki je ležala na travi pred kletko v malteškem zoološkem parku Montekristo, velika mačka ga je napadla in triletnika zelo hudo poškodovala.

Stegnila je tace in jih ovila okoli njega kot v igri mačke in miši, so povedale priče. Vodstvo živalskega vrta je sporočilo, da je žival fantka udarila s šapo in kremplji, govorice, da ga je tudi ugriznila, pa ne držijo, so še povedali.
Incident, ki se je zgodil v bližini kavarne in vrtiljaka, preiskuje policija. Dečka, ki je zoološki vrt obiskal s sorodniki, med katerimi policija omenja 56-letnega moškega, so takoj po napadu odpeljali v bolnišnico. Fantka, ranjenega po obrazu in glavi, so takoj operirali, najverjetneje pa bo potreboval še popravilo obraza, so poročilo iz bolnišnice povzeli malteški mediji. 
»Zaradi dogodkov, ki jih nismo mogli predvideti, smo se odločili zapreti živalski park Montekristo, in to takoj,« je povedal direktor parka Jean Paul Sammut. »Tigrica ni napadla, hotela se je igrati. Narobe bi bilo, če bi živali uspavali samo zato, ker so nekoga nenamerno poškodovale, ker so se hotele igrati in pri tem po naključju udarile s šapo. Vendar bomo vseeno poskrbeli za dodatne varnostne ukrepe,« je še dejal Sammut.

To je nov udarec za ustanovo, ki se že spopada s kritikami, povezanimi s podeljevanjem licenc, in je po poročanju malteških medijev že tako v navzkrižju z zakonom. Časnik Times of Malta je aprila poročal, da levi, tigri in druge velike mačke živijo v neprimernih razmerah, v premajhnih kletkah, in to še dve leti po tem, ko je bila družba o tem pisno opozorjena.

Deli s prijatelji