POŠAST

Svojo učiteljico posilil in ji prerezal vrat

Objavljeno 06. december 2015 22.00 | Posodobljeno 06. december 2015 22.00 | Piše: E. B.

Začetek sojenja najstniku, ki je posilil 24-letno učiteljico matematike in jo umoril.

DANVERS – V ameriški zvezni državi Massachusetts so začeli soditi najstniku, ki je pred dvema letoma posilil svojo učiteljico matematike in jo potem še umoril.

Philip Chism jih je štel komaj 14, dokazov proti mlademu brutalnežu pa ne manjka, je prepričano tožilstvo. Po nekaterih pričevanjih naj bi se dijak in Colleen Ritzer, 24-letna učiteljica, sprla, dva dni pozneje pa so našli njeno truplo: kot so pokazali posnetki varnostne videokamere, je Chism v popoldanskem času svoji žrtvi sledil v ženske toaletne prostore srednje šole v Danversu, jo tam posilil, potem pa ji z nožem prerezal vrat, da je izkrvavela. Njeno truplo je potem spravil v šolski smetnjak, tega pa potiskal do gozda, kjer je truplo stresel na plan in žrtvi v vagino vstavil vejo! Morilca so prijeli nekaj ur pozneje, potem ko so ga patrulje ustavile sredi ulice, po kateri je zmedeno taval, v krvavih oblačilih. V njegovem nahrbtniku so odkrili denarnico umorjene učiteljice in njene spodnjice, dijak pa je umor in posilstvo pozneje na postaji tudi priznal.

Sodnik je kljub temu njegovo priznanje nedavno zavrgel, češ da štirinajstletnik še ni dobro poznal svojih pravic oziroma mu teh niso ustrezno predstavili, tožilstvo pa kljub temu pričakuje, da bodo najstnika, ki mu sodijo kot odraslemu, obsodili in zaprli do smrti. Obramba naj bi se sicer sklicevala na neprištevnost, je še pricurljalo v medije, saj so se morilčevi starši prav v času umora ločevali, kar naj bi najstniku prizadejalo takšno duševno bolečino, ki da mu je zameglila razum. 

Deli s prijatelji