OBEŠENI TRUPLI

Sumljiva smrt milijarderjev

Objavljeno 18. december 2017 22.14 | Posodobljeno 18. december 2017 22.15 | Piše: S. I.

Barryja Shermana in njegovo ženo Honey so našli mrtva pri bazenu.

Shermanova sta prodajala 4,5 milijona evrov vredno posest. FOTO: Reuters

TORONTO – Kanadska policija preiskuje skrivnostno smrt farmacevtskega milijarderja Barryja Shermana in njegove žene Honey, ki so ju konec tedna našli mrtva pri bazenu njune vile v Torontu. Kakor so sporočili, ne izključujejo nobenega scenarija, kanadski mediji pa so že zapisali, da kriminalisti primer obravnavajo kot morebitni umor in samomor, saj da niso našli sledi vloma. To je še kako razburilo družino Shermanovih, ki so policiste in novinarje obtožili neodgovornosti zaradi takšnih izjav. Novica je pretresla kanadsko politično in poslovno elito, saj je bil Sherman (s tremi milijardami evrov premoženja 15. najbogatejši Kanadčan) tudi podpornik vladajočih liberalcev in znan filantrop.

15. najbogatejši Kanadčan je bil Barry Sherman.

Obešeni trupli?

Trupli 75-letnega ustanovitelja farmacevtske družbe Apotex in njegove pet let mlajše žene je odkril nepremičninski agent, saj sta Shermanova prodajala posest, vredno okoli 4,5 milijona evrov. Njuni telesi sta viseli na ograji bazena, sta zapisala časnika The Globe and Mail in Toronto Sun, zaradi česar naj bi kriminalisti domnevali, da je Barry umoril Honey, obesil njeno truplo in sodil še sebi.

Družina Sherman je v izjavi za javnost, ki jo je objavil Apotex, izrazila zgroženost in ogorčenje nad neodgovornimi izjavami policistov, ki so neuradno govorili z novinarji. »Policiste pozivamo, naj izvedejo temeljito in objektivno preiskavo, medije pa prosimo, naj ničesar ne ugibajo, dokler preiskava ne bo končana,« so sporočili otroci Shermanovih.

Vodja policije v Torontu David Hopkinson je povedal, da čakajo na izvide obdukcije in da nimajo še nobenih sklepov glede vzroka in okoliščin smrti Shermanovih. »Obstaja vrsta različnih scenarijev. Ničesar ne izključujemo,« je izjavil Hopkinson. Znano pa je, da so policisti že izprašali sosede, ali so videli ali slišali kaj sumljivega, forenziki pa so temeljito preiskali celotno posest. 
 

Deli s prijatelji