GROZLJIVO

Stradala 
in vklepala sina

Objavljeno 18. avgust 2011 21.42 | Posodobljeno 19. avgust 2011 09.25 | Piše: E. B.

Srhljiva zgodba se je končala po posredovanju mladeničeve sestre

Za temi vrati v Zadarski ulici 54 so se dogajale strašljive reči

PULJ – Prav srhljiva zgodba se je pred dnevi končala v Pulju. Policija je prijela 62-letnico, ki je imela 27-letnega sina zaprtega v stanovanju, povrhu ga je redno vezala z verigami in mu odrekala hrano! Čeprav marsikdo težko verjame, da se krepak mladenič ni mogel otresti nasilja in se rešiti na prostost, njegova sestra zatrjuje, da je bil povsem nemočen, saj da je imela mati nanj neverjeten vpliv.

Očitno je bilo, da mu odreka prostost

Kot se je izkazalo, gre za družino Đorđijevski, mati in sin naj bi v pritličnem domovanju že dolgo živela sama. S sosedi nista imela stikov, a so mnogi ugibali, kaj se dogaja za zidovi občinskega stanovanja. Sin ga ni nikoli zapuščal, le sem pa tja je pokukal skozi režo lesenih polken, ki so bila venomer zaprta. Ko se je mati kam odpravila, je stanovanje zaklenila tudi z verigo, več kot očitno je bilo, da sinu odreka prostost. »Vem, da je dober in pameten mladenič. Nekoč sem ga zagledal, ko je prestrašen kukal skozi okno. Bil je bled in suh, imel je dolge lase in dolgo brado. Mati ga je zaklepala v stanovanje, nikoli mu ni dovolila ven,« je pojasnil eden od sosedov.

»Umrl bo pri njej!«

Kljub temu se nihče ni upal vpletati v njuno nenavadno življenje, konec koncev nista nikomur hotela nič žalega, se branijo sosedje, ki so si pred sumljivim dogajanjem raje zatiskali oči. K sreči pa se je opogumila mladeničeva starejša sestra, E. A., ki je poklicala policijo, da pa ti ne bi prijave slučajno pometli pod preprogo, je o tem obvestila še medije. Novinarji časnika Glas Istre so se takoj povezali z roko pravice in se podali v raziskavo. »Moja mama ima brata nenehno zaprtega. Sicer je polnoleten, a ima močan vpliv nanj in mu ne pusti iz stanovanja. Pogosto ga zveže z verigami in mu odreka hrano. Nam ne pusti blizu. Umrl bo pri njej!« jim je pojasnila.

Priprta mati

Policija je z nalogom preiskovalnega sodnika vstopila v stanovanje in iz njega nemudoma osvobodila slabotnega 27-letnika, okrutni materi pa odvzela prostost. Po zaslišanju so ji zaradi možnosti ponovitve kaznivega dejanja odredili mesec dni pripora, preiskava pa bo pokazala še razsežnosti in podrobnosti njenih nasilnih dejanj. Ali je družino obravnaval tudi pristojni center za socialno delo, še ni znano, ravno tako se še ne ve, ali je 62-letnica morda prejemala denarno pomoč oziroma kako je preživljala sebe in sina. 
Stanovanje je zdaj zapečateno in prazno, je pojasnila zdaj pomirjena sestra, 27-letnik pa v njeni oskrbi: »Brat je dobro, zdaj živi z nami. Izčrpan je in ne želi dajati izjav. Zdaj je vsega konec, jaz bom skrbela zanj. Je šolan in povsem normalen fant, ona pa nujno potrebuje zdravljenje. Že kot majhne otroke nas je pretepala in zanemarjala.«

Deli s prijatelji