(NE)SREČA

Sreča v nesreči: na ferrariju škode le za tisočaka

Objavljeno 08. avgust 2011 17.01 | Posodobljeno 08. avgust 2011 13.56 | Piše: D. P.

Sreča v nesreči je, da je motor rdečega lepotca ostal na suhem

Kombi, ki je ferrarija potisnil v morje

PAG – Zjutraj so kombiju ljubljanskih registrskih tablic popustila zavore v zalivu Jakišnica na Pagu. Vozilo se je premaknilo in zadelo rdečega ferrarija, prav tako registriranega v Ljubljani.

Lastnik je bil na Pagu

Med iskanjem lastnika vozila, smo odkrili, da bi to utegnil biti Odpad Feštajn. Ob klicu nas je sogovornik najprej vprašal: »Ali se zaje***ate?« Potem pa smo le izvedeli, da je lastnik avtomobila tudi šef odpada S. F., ki je bil z avtom na otoku Pag.

Motor bo še deloval

Sunek je bil dovolj močan, da je ferrari pristal v vodi. Sreča v nesreči (bolje rečeno v vodi) je, da je motor rdečega lepotca ostal na suhem.

Bil je na parkirišču

Našli smo tudi lastnika Ferrarija. »Z mano je vse v najlepšem redu. Nisem bil v avtu, ko se je to zgodilo.« Lastnik Samo je le dodal, da je bilo vozilo parkirano na označenem parkirnem mestu.

Škode le za 1000 evrov?

Pet ur po dogodku je bilo vozilo že na suhem. »Škode je za 1000 evrov, več zagotovo ne.« Avto pa je po namakanju v slanem Jadranu že veselo predel in brnel. S povzročiteljem tega bizarno-komično-nesrečnega dogodka se Samo ne misli pogovarjati. »To bo naredila policija, jaz sem na dopustu.«

Vozilo najeto v nedeljo zvečer

Poklicali smo tudi na podjetje Kombi.si, ki je kombi dalo v najem. Kot nam je povedal lastnik podjetja Tomaž Žugelj, je bil kombi na poti od včeraj. Najel ga je zasebnik, podjetje pa ni odstopilo voznika.

Opravljen bo izredni tehnični pregled

Izvedeli smo, da se je nesreča zgodila pri hitrosti 30 km/h in da naj bi bile odpovedale zavore, kar preseneča tudi podjetje, ki je kombi dalo v najem. Vozilo je že bilo poslano na izredni tehnični pregled, kdaj bodo znani rezultati, pa še ni jasno.

Hrvati potrdili incident

Dogodek so potrdili tudi v uradu načelnika Policijske uprave ličko-senjske. Zgodilo se je pred barom Toni, kjer je 29-letni parkiral svojega ferrarija. Potem pa je vanj udaril 23-letni z Renaultom Masterjem. Avto je pristal morju.

Deli s prijatelji