SRHLJIVO

Sramota: ginekolog na skrivaj snemal ženske na pregledih

Objavljeno 23. julij 2014 13.01 | Posodobljeno 23. julij 2014 13.09 | Piše: A. L.

Preiskovalci so na njegovih računalnikih odkrili 1200 posnetkov in 140 fotografij.

Samopregledovanje dojk morajo ženske začeti v poznih najstniških letih.

BALTIMORE – Bolnišnica Johns Hopkins se je pogodila, da bo plačala 190 milijonov dolarjev več kot osem tisoč oškodovankam, ki so bile bolnice pokvarjenega ginekologa. Ta jih je skrivaj fotografiral in snemal med pregledi s kamero, podobno pisalu, ki jo je imel obešeno okoli vratu.

Z vrečko na glavi

Gre za zdravnika Nikito Levyja, ki so ga odpustili februarja lani. Na njegove nečednosti je opozorila tam zaposlena, ki je posumila, kaj se pri njem dogaja. Uprava je zahtevala, da jim preda kamero. Le deset dni kasneje je naredil samomor – na glavo si je poveznil vrečko, ki je bila s cevjo povezana na helij.

Preiskovalci so na njegovih računalnikih odkrili 1200 posnetkov in 140 fotografij.

Ne hodijo več h ginekologu

»Nekatere od teh žensk niso mogle spati, potrebovale so svetovanje, bile so disfunkcionalne v službi, doma, s prijatelji,« je stisko žrtev pojasnjeval tožilec, ki je branil čast osem tisoč in še nekaj oškodovanih. Nekatere so kasneje razkrile, da so se na pregledih počutile zlorabljene, da jih je celo verbalno nadlegoval, druge, da jih je vabil na nepotrebne preglede njihovih intimnih predelov.

Ena od njegovih pacientk je bila tudi 67-letnica, ki je k Levyju hodila zadnjih 20 let. Zdaj h ginekologu sploh ne gre več. Številne žrtve so se odzvale enako, nekatere k zdravniku ne pustijo več niti svojih otrok, poroča CBS News.

Deli s prijatelji