MOTIV NI ZNAN

Spregovoril oče umorjene Ane: Nadlegoval jo je, a ga nikoli nismo videli

Objavljeno 02. december 2017 21.20 | Posodobljeno 02. december 2017 21.39 | Piše: S. U., Ma. M.

Nekdanji policist v garaži ubil Ano, nato sodil še sebi.

Kamniška Bistrica

ZAGREB – » Ni nam jasno, zakaj je to naredil. Z njim je bila v kratki partnerski zvezi, ki sta jo prekinila pred nekaj meseci. Nikoli ga nismo videli. Šele zdaj slišimo toliko stvari o njem ... Septembra smo izvedeli, da jo je nadlegoval. Opazili smo, da je bila po sporočilih, ki jih je prejemala na mobilnik, vznemirjena, in smo jo vprašali, kaj se dogaja. Omenila je, da jo ta tip 'maltretira', ampak več nam ni hotela povedati. Če bi vedeli več, bi ji svetovali, naj ga prijavi policiji. Joj, še letos poleti smo bili skupaj na Hvaru, Ana, njen fant Tomislav, moja žena in jaz. Bila je srečna,« se spominja skrušeni Nenad, oče umorjene Ane Kurtanjek (30).

Spomnimo, 30-letnico je v sredo zvečer s štirimi streli iz pištole ubil nekdanji policist Dubravko Sikermeštar (36), nato pa je sodil še sebi. Na vprašanja, zakaj ji je sledil ter jo napadel in umoril, Anina družina ne najde odgovora.

Filmski prizor v zahodnem delu Zagreba je pretresel vse. Ano je njen krvnik pričakal v garaži zgradbe, kjer je sicer delala v fitnes centru. Štirikrat jo je ustrelil v srce, nato pa zbežal. A nedaleč stran je poslal kroglo v glavo še sebi. Ano je našel mimoidoči ter poklical reševalce, a pomoč je bila zaman.

Nekdanjega policista so suspendirali zaradi kršitev policijskih pravil. Menda naj bi celo dajal informacije kriminalcem.


 

Deli s prijatelji