TRAGIČNA SMRT

Snemali sta selfie, letala nista slišali

Objavljeno 31. marec 2017 15.48 | Posodobljeno 31. marec 2017 15.48 | Piše: U. S.

Neprevidni prijateljici na letališču oplazil avion.

Fotografija je simbolična.

CIUDAD DE MEXICO – O nenavadni nesreči poročajo iz Mehike: najstnici, ki sta hoteli posneti selfie, sta posneli svojo smrt – vanju je treščilo letalo.

Nitzia Mendoza Corral, stara 18 let, in Clarissa Morquecho Miranda, stara 17 let, sta popoldne preživeli na hipodromu v Chihuahui, kjer sta gledali konjsko dirko, potem pa se odpravili na bližnjo vzletno-pristajalno stezo, je povedal Carlos Huerta, predstavnik tožilstva. Stali sta na zadnjem delu avta in se začeli snemati, ko je priletelo letalo – tega nista pravočasno opazili in niti slišali ne, menda zaradi hrupa s hipodroma – in ju med pristajanjem s krilom oplazilo po glavah. Rane so bile za obe usodne, umrli sta na kraju nesreče.

Nitzia je študirala pravo, Clarissa je bila v zadnjem letniku srednje šole. Priče so povedale, da so ju prosili, naj gresta z avta, saj da je to nevarno, toda dekleti se na opozorila nista ozirali.

Identitete pilota niso sporočili, prva tako ni povsem jasno, zakaj je bilo vozilo sploh na pristajalni stezi in kako se mu je letalo lahko tako približalo. V času nesreče ni bilo poročil o slabem vremenu, ki bi utegnilo vplivati na vidljivost.

Sorodniki deklet njune tragične smrti niso komentirali, se pa je Nitzijina mati prek facebooka zahvalila prijateljem in svojcem za podporo in molitve.

Deli s prijatelji