NA SLEDI

Slovenski tovornjakar poslal v smrt dva otroka

Objavljeno 28. december 2017 09.30 | Posodobljeno 28. december 2017 09.36 | Piše: L. K.

Nizozemska policija za petami vozniku tovornjaka s slovenskimi tablicami.

Mamica je tisto jutro otroka peljala v vrtec v Nieuw-Namen. Foto: S. N.

LJUBLJANA, RITTHEM – Tisti vikend je na Nizozemskem presenetljivo in obilno snežilo. Zasnežena cestišča so botrovala prometnim zamaškom in številnim nesrečam. Ena, zaradi katere tam še vedno žalujejo, je bila še posebno tragična.

Tragedija, v kateri sta umrla triletni Mike in njegova petletna sestrica Lily, se je zgodila 12. decembra pri obmorskem kraju Ritthem, tik ob belgijski meji. Vozila je njuna mamica. Ju peljala v vrtec. A kaj ko se je v nekem trenutku iz za zdaj še ne popolnoma znanega razloga znašla na napačni strani cestišča, se udarila v glavo ter se zaletela v nasproti vozeče vozilo. Tridesetletnica je pri tem utrpela hude poškodbe, a je že zunaj smrtne nevarnosti. Vozniku nasproti vozečega vozila je zdrobilo nekaj reber.

Že prejšnji teden pa se je razvedelo, da je bil za nesrečo kriv nemara prav tovornjak priklopnik s slovensko registrsko tablico. Zdaj je ta vest že uradna.

Njuni materi so dovolili, da je za nekaj ur zapustila bolnišnico in se v spremstvu medicinskega osebja udeležila pogreba.

Izvedeli smo, da je naš rojak vozil v isti smeri kot nesrečna mamica. Kljub temu da identiteta voznika še ni znana, ga policija krčevito išče. Možje postave iz province Zeeland namreč zatrjujejo, da je tik pred smrtonosno nesrečo trčil v avto, v katerem sta bila Lily in Mike. »Zaradi praznikov in vseh mednarodnih postopkov bo trajalo še nekaj časa, preden bomo tudi dejansko določili pravo identiteto voznika tovornjaka. Nadaljnja policijska preiskava bo torej še natančneje pokazala, kakšna je bila vloga tega tovornjaka in voznika,« so sporočili policisti.

Otroka, ki ju je v smrt poslal, kot vse kaže, slovenski voznik, so pokopali v soboto v Middelburgu. Pogreba se je udeležilo ogromno ljudi. »Družina je hvaležna prav vsem, ki so bili v teh težkih trenutkih z mislimi z njimi, za vse sožalne besede, ki so jih prejeli,« so sporočili policisti. »Njuni materi so dovolili, da je za nekaj ur zapustila bolnišnico in se v spremstvu medicinskega osebja udeležila pogreba. Njeno okrevanje bo sicer trajalo še dolgo.« Policisti se javno zahvaljujejo vsem očividcem, s pomočjo katerih so tik pred pojasnitvijo tragedije, vozniku tovornjaka s slovensko registrsko tablico so namreč že za petami. 

Deli s prijatelji