TRAGEDIJA

Skočil s pedalina in končal v globini

Objavljeno 17. avgust 2011 21.59 | Posodobljeno 18. avgust 2011 08.30 | Piše: Tina Podobnik

Potapljači iz jezera Čingi-Lingi potegnili truplo 15-letnega Hrvata

Fotografija je simbolična
DŽURDŽEVAC – Medtem ko je bilo letošnje praznovanje Marijinega vnebovzetja – vsaj za večino – odeto v barve upanja in vere v prihodnost, je ta za mladega fanta v globinah jezera Čingi Lingi utonila, kot je ugasnilo njegovo življenje. Fant, star 15 let, je namreč od nočnega rajanja razgreto telo hotel ohladiti v vodah bližnjega jezera, ki pa je za najstniško nepremišljenost zahtevalo visoko ceno. Naslednje jutro je hrvaška policija iz jezera potegnila le še njegovo truplo.

Kar se je v zgodnjih jutranjih urah začelo kot nedolžna fantovska zabava, se je končalo kot tragedija. Neimenovana najstniška fanta sta se v ponedeljek pridružila vaškemu rajanju in praznovanju v vasi Molve v koprivniško-križevški županiji blizu Džurdževca. A četudi se je v jutranjih urah 16. avgusta slavje morda počasi umirjalo, mladeničev očitno še ni vleklo v posteljo. Raje sta odšla do bližnjega jezera Čingi Lingi in s pedalinom odrinila od brega naravnega javnega kopališča. A nesreča nikoli ne počiva in plovilo je nenadoma začelo toniti, fanta pa sta se s potapljajočega se pedalina pognala v vodo. Enemu je uspelo doseči obrežje, drugega ni bilo od nikoder.

Ko je policija okoli sedme ure zjutraj, malce po dogodku, ki ni naznanjal nič dobrega, dobila telefonski klic, so se policijski potapljači nemudoma spustili v jezero in kmalu potrdili sume. Med 10. in 11. uro dopoldne so približno 20 metrov od obrežja na globini 3,5 metra našli fantovo truplo.
Deli s prijatelji