NAPADEL ŽENO

Sekira ostala v glavi

Objavljeno 17. april 2017 14.30 | Posodobljeno 17. april 2017 14.30 | Piše: U. S.

Avstralec je ženo napadel v nakupovalnem središču. Preživela je kljub 24 udarcem, v glavnem po obrazu.

Mož je ženo napadel pred lepotnim salonom. Foto: youtube

MELBOURNE – Moški, ki je s sekiro kar 24-krat udaril ženo, mater njegovih dveh otrok, starih 15 in deset let, tudi tako močno, da se je zagozdila v njeni lobanji, je policiji povedal, da je v resnici on žrtev. »Njen mož sem, ona je moja žena, pa spi z drugim,« je povedal.

Petinštiridesetletni računovodja jo je napadel v nakupovalnem središču v Melbournu, kjer je zaposlena, tam je kupil tudi sekiro. Poškodovati jo je hotel zlasti po obrazu, da bi dobila lekcijo, saj da je skrbela le za videz, je povedal moški, ki so ga že privedli pred preiskovalnega sodnika. Ta ga je poslal v pripor brez možnosti varščine, povedal je, da se obtoženi ne kesa ter da je nevaren ženi in drugim.

Zakonca že eno leto živita ločeno, v nedeljo pa sta se po naključju srečala, ona je bila z novim partnerjem. Naslednjega dne je šel v nakupovalno središče Fountain Gate na jugovzhodu Melbourna, kjer ona dela, in jo opazoval. Potem je šel v avto, pograbil 39-centimetrsko sekiro, ki jo je prej kupil, jo položil v vrečko in se vrnil, je povedal detektiv. 
Priče so opazile, da je stopil do žene in ji pomolil neke papirje v podpis, ko jih je podpisovala, pa jo je udaril s sekiro, najprej po obrazu oziroma glavi, potem pa še po hrbtu, prsih, rokah in nogah. Ob močnejšem udarcu se je sekira tako močno zarila v lobanjo, da je moral napadalec, po rodu s Šrilanke, uporabiti silo, da jo je izvlekel. Nesrečnica se je hotela braniti in mu pobegniti, a je bil močnejši. Napad so posnele varnostne kamere.

Obtoženi je na sodišču povedal, da se avstralski pravosodni sistem vrti le okoli žensk in da je v tem primeru resnična žrtev on. A je sodišče izvedelo, da je bil nekaj let nasilen, zaradi groženj ga je žena, tudi Šrilančanka in stara okoli 30 let, pred tremi leti prvič prijavila. Zdaj je še niso mogli zaslišati, saj se močno ranjena zdravi v bolnišnici, njeno stanje je resno. Mož je obtožen napada in poskusa umora, pred nadaljevanjem sojenja pa ga morajo pregledati in svoje mnenje povedati izvedenci psihiatri. 

Deli s prijatelji