SKRIVALNICE

S truplom zaročenke pod posteljo

Objavljeno 29. julij 2011 22.24 | Posodobljeno 31. julij 2011 14.00 | Piše: F. S.

Pod posteljo je imel razpadajoče truplo že maja umorjene zaročenke.

Kljub parfumu je iz hiše močno zaudarjalo

PHOENIX – »V vsej karieri še nisem obravnaval tako na daleč zaudarjajočega primera in umora,« je po torkovi aretaciji 35-letnega Erika Charlesa Grumpelta v Mesi, mestu blizu arizonske prestolnice Phoenix, povedal šef mestne policije Ed Wessing. Grumpelta, morilca dolgoletne zaročenke Melinde Raya, in truplo žrtve so odkrili po telefonskem klicu morilčevega očeta Lea.

Oče prijavil sina

Vdovec Leo Grumpelt je v torek zgodaj zjutraj namreč poklical na policijo in dežurnega policista presenetil z izjavo, da je njegov 35-letni sin Erik Charles verjetno morilec. »Sin me je pred nekaj minutami vrgel iz postelje in mi po telefonu začel zmedeno pojasnjevati, da je med ostrejšim prepirom po nesreči ubil zaročenko Melindo. Če sem ga prav razumel, jo je potolkel s pestjo.«

Erik Charles in 39-letna Melinda Raya sta bila že osmo leto par, zadnjih pet let sta živela v najeti vrstni hiši na južnem robu Mese. Ko so policisti potrkali na vrata njunega domovanja, se ni nihče oglasil, zato so morali vdreti v hišo, iz katere je vel oduren vonj po razpadajočem mesu. Grumpelta so našli v spalnici, ležal je nezavesten na postelji, pod njo pa očitno že dolgo razpadajoče truplo Melinde. Sicer vsega vajena policista sta poklicala okrepitve in medicinsko pomoč, ki je nezavestnega moškega odpeljala v bolnišnico. Tam so mu na hitro izprali želodec (izkazalo se je, da se je zadel s kombinacijo pomirjeval in heroina) in ga do srede zjutraj že toliko spravili k sebi, da je bil sposoben za prvi pogovor s preiskovalci.

Nasprotujoče si zgodbe

Prva različica njegovega opisa dogodkov je bila debela laž, saj je Grumpelt zasliševalcem natvezel, da je zaročenko Melindo 19. maja zjutraj našel mrtvo v postelji. »Poskušal sem jo obuditi, a ni šlo, potem pa me je zgrabila panika in sem njeno truplo zavil v rjuho ter porinil pod posteljo. Ker je čedalje bolj zaudarjalo, sem ga redno dišavil s parfumi in z dezodoranti, a po dveh mesecih niti to ni več zaleglo,« je v bolniški postelji pripovedoval Grumpelt. Ko so ga policisti malo trše prijeli in mu povedali, da mu ne verjamejo, je prišel na dan s srhljivo resnico, da sta se z Melindo zaradi njenih skokov čez plot sprla in stepla. »Ko sem jo s pestjo trikrat na hitro udaril v trebuh, je obležala in izdihnila. Ker nisem vedel, kam bi s truplom, sem ga zavil v rjuho in začasno spravil pod posteljo,« je priznal. Takoj so ga aretirali in iz bolnišnice prepeljali v pripor, kjer bo počakal na sojenje.

Deli s prijatelji