NESREČA

S tovornjakom čez mamo in sina

Objavljeno 07. julij 2014 20.24 | Posodobljeno 07. julij 2014 20.24 | Piše: U. S.

Med razvažanjem časopisov je mater in sina pogoltnila cesta.

CHICAGO – Mati in sin iz ameriške zvezne države Illinois še prihajata k sebi od šoka in poškodb: prek njunih glav je zapeljal tovornjak, in to le nekaj trenutkov zatem, ko ju je z avtom vred pogoltnila luknja sredi ceste.

Slišati je neverjetno, a se je res zgodilo, sredi tega tedna ob štirih zjutraj po lokalnem času, ko sta 41-letna Juanita Pineda in njen 15-letni sin Benjamin Hernandez še pred zoro začela dostavljati časopise v podeželskem okrožju Kane zahodno od Chicaga. Peljala sta se, ko je njun ford taurus nenadoma pogoltnila cesta. »Vozila sem, nenadoma pa sem bila pod zemljo,« je dejala Juanita. Ko sta ugotovila, da sta padla v velikansko luknjo, široko kakih deset metrov, ki so jo povzročile obilne junijske padavine – bilo jih je dvakrat več od povprečja, zato se je cesta vdrla –, je mati prijela mobilni telefon in začela klicati pomoč. Medtem ko je govorila z reševalcem, ju je doletel nov šok: prek njunega vozila je zapeljal tovornjak! Zbegan tovornjakar je vozilo ustavil nekaj metrov stran in se vrnil, da bi pomagal nesrečnici in njenemu sinu. Ko se jima je približal, je zaslišal Juanitin glas, ki prosi pomoči, ker je Benjamin, ki je na zadnjih sedežih zlagal časopise, ranjen: ob padcu si je zlomil nos in premaknil čeljust. »Mama, ne morem premakniti glave,« je reševalec slišal njegov jok po telefonu. »Ne premikaj se, miruj, že prihajajo,« je odgovorila mati.

Reševalci so prišli v desetih minutah, mater in sina izrezali iz vozila in ju prepeljali v bolnišnico. Mater so hospitalizirali in si bo opomogla, pravijo zdravniki in dodajajo, da je 15-letnik v nesreči dobil nekaj vsekanin po telesu, poleg tega pa ima tudi zlomljena rebra. Njegovo zdravstveno stanje je stabilno. 

Deli s prijatelji