UGRABITEV

S skrivnostnim klicem potegnili policijo: Maddie iskali na napačnem kraju

Objavljeno 23. april 2017 22.30 | Posodobljeno 23. april 2017 22.48 | Piše: A. T.

Na dan prihajajo nove informacije.

Je za Madeleinino izginotje kriv registrirani pedofil?

LAGOS – Policija je po 16 minutah izginotja male Britanke Madeline McCann prejela skrivnosten klic, s katerim naj bi ugrabitelji ukanili policiste in s tem pridobili čas. Ta naj bi jih usmeril na iskanje napačnega kraja in tako je policija izgubila vsaj eno uro za iskanje deklice.

Policija v Lagosu na Portugalskem je prejela klic od podjetja, ki se ukvarja z alarmnimi sistemi, pišejo britanski mediji. Zaradi te prijave se je na iskanje deklice odzvala samo peščica policistov.

Preiskovalec Paulo Pereira Cristovao je za britanski časnik Mirror izjavil, da verjame, da so ugrabitelji deklico odpeljali in skrili v predore pečin, ki se nahajajo blizu turističnega kraja, kjer naj bi bila Maddie ugrabljena. Povedal je, da teh pečin niso nikoli preiskali. Cristovao meni, da sta se starša ugrabljene deklice vedla neodgovorno, ko sta otroke pustila same v apartmaju, ampak ne verjame, da naj bi bila povezana z ugrabitvijo hčerke. Priznava pa tudi, da je bilo veliko napak storjenih pri sami preiskavi.
 

Deli s prijatelji