STRAŠNO

S kladivom ubil 4-letno vnukinjo

Objavljeno 11. april 2017 14.44 | Posodobljeno 12. april 2017 14.44 | Piše: U. S.

Dedek s kladivom napadel vnuka, punčka je umrla, deček še okreva.

Policija še ugotavlja, kdo je v londonskem hotelu napadel bogato arabsko družino.

PEKING – Dveletni fantek ima počeno lobanjo, ker ga je s kladivom napadel dedek, njegova štiriletna sestrica pa je za posledicami udarcev umrla, poročajo kitajski mediji.

Dedek je v vzhodnokitajski provinci Anhui vnuka napadel 12. februarja, s kladivom se je lotil tudi svoje žene in jo močno ranil; policija ga je že prijela. Dveletnega Zhang Chuna in dve njegovi sestrici, ena je umrla, sta oče Liu Kun in mati Li Miaomiao pustila v varstvu pri starih starših, saj delata v Šanghaju, 483 kilometrov od domačega mesta Mengcheng. Zakonca sta sina in hčeri pustila pri njiju po praznovanju lunarnega novega leta, ko sta morala spet v službo.

Usodnega dne so bili otroci sami s 66-letnim dedkom, babica je šla že zgodaj zjutraj k zdravniku; ali so bili z njim takrat vsi trije otroci ali le dva, ni znano. Jasno pa je, tako je potrdila tudi policija, da je moški hudobno zbrcal dveletnega dečka in njegovo dve leti starejšo sestro ter ju napadel s kladivom. Ko se je njegova žena vrnila domov, je ugledala grozljiv prizor; poskušala naj bi ustaviti napad, poročajo lokalni mediji, pri tem pa je še sama dobila poškodbe. Bilo je okoli desetih dopoldne, ko je mimo njihovega doma prišel neki sosed in zagledal najprej kri, potem pa še nepremične babico in otroka; poklical je policijo in reševalce pa tudi starše otrok.

Zdravniki štiriletnici niso mogli več pomagati, lahko so le potrdili njeno smrt, dveletnika pa so odpeljali na pediatrično kliniko v provinci Anhui; globinsko slikanje glave je razkrilo počeno lobanjo, zdravniki so staršem povedali, da ima močno poškodovan desni del možganov in da s polovico telesa ne čuti nič. Predlagali so operacijo možganov, saj so se bali iztekanja skozi razpoke v lobanji. Kun je za medije povedal, da je njegov oče trpel za blažjo depresivno motnjo, ki jo je že nekajkrat zdravil: »Vedeli smo za motnjo, toda nikoli ni nikogar napadel, kaj šele otrok.«

No, več kot mesec pozneje dveletnik počasi, a dobro okreva, njegova mama je povedala, da so se mu povrnili vsi čuti. Zaradi izgube hčerke užaloščene starše zdaj skrbi še cena sinovega zdravljenja, je dejal oče: »Več kot 100.000 juanov smo že plačali zaradi tega napada. Oba opravljava več služb, da bova to plačala.« In dodal, da ni nič pomembnejšega od sinovega zdravja, zato z ženo razmišljata, da bi ga na zdravljenje odpeljala v Šanghaj. 

Deli s prijatelji