AIRBUS 321

Rezultati preiskave: Na truplih ni sledi eksploziva

Objavljeno 04. november 2015 20.55 | Posodobljeno 04. november 2015 20.59 | Piše: T. B., Mo. S.

Ruski mediji poročajo, da za letalsko nesrečo očitno le ni bila kriva bomba.

KAIRO – Na truplih potnikov nesrečnega ruskega letala niso našli sledov eksploziva.

Ni kriva bomba?

Po poročanju Ruske tiskovne agencije prvotne preiskave trupel potnikov, ki so v letalu umrli na grozljiv način, niso pokazale nobenih sledov eksplozije. »Predhodni preizkusi niso odkrili sledov eksploziva na telesih umrlih potnikov,« je pozno sinoči potrdil tudi ruski vir znotraj centra, ki opravlja forenzične preiskave. Tudi egiptovski strokovnjaki pravijo, da na truplih ni sledi zunanjih vplivov.

Kot kaže, nesreče airbusa 321, ki je bila usodna za vseh 224 potnikov, ni povzročila bomba, temveč neke vrste strukturna oziroma mehanska okvara, čeprav je prezgodaj, da bi lahko popolnoma izključili možnost terorizma, opozarjajo preiskovalci. Ti pojasnjujejo, da so včasih potrebni tedni, da pridejo do plastičnih delcev, ki vsebujejo sledi eksploziva. Ugibanj ne manjka. Strokovnjaki zdaj podrobno preiskujejo tudi prtljago in osebne stvari potnikov, da bi ugotovili, ali je kdo izmed njih imel napravo, ki bi lahko povzročila okvaro.

Britanci previdni

Medtem pa so britanske oblasti ustavile polete iz egiptovskega letovišča Šarm el Šejk v Veliko Britanijo, saj želijo najprej proučiti varnostne ukrepe na letališču. London je tudi opozoril britanske turiste v Šarm el Šejku, naj se javijo turističnim operaterjem, in jim svetoval previdnost. Trenutno je tam približno 2000 britanskih turistov.

Deli s prijatelji