BES ZAMEGLIL RAZUM

Prijatelja zabodel, glavo odnesel dekletu

Objavljeno 16. april 2017 19.30 | Posodobljeno 16. april 2017 19.38 | Piše: U. S.

Šestnajstletnik umoril 19-letnika, ker je ta nadlegoval njegovo dekle.

Šustova je najprej zabodel, potem pa mu odrobil glavo. Foto: youtube

MOSKVA  – Bes je ruskemu najstniku zameglil razum: umoril in obglavil je prijatelja, ki je spolno zlorabil njegovo punco.

Nikita Rasskazov, star je 16 let, je umoril 19-letnega Artyoma Šustova, mu odrobil glavo, jo vtaknil v vrečko za smeti ter jo odnesel pokazat svoji 17-letni punci Oleni Macnevi, da bi ji tako izkazal svojo ljubezen. Mladi Rus, ki je bil sicer zelo miren, je umor že priznal, policiji je povedal, da je Šustova zabodel s kuhinjskim nožem, potem pa ga v parku v Komsomolsku na Amuru na vzhodu države obglavil.

Preiskava ruskega preiskovalnega komiteja je pokazala, da je Olena Nikiti povedala, da jo je Šustov na neki zabavi nadlegoval, ker ga je zavrnila in z njim ni hotela seksati. Fantu je povedala, da sta jo Šustov in njegov prijatelj otipavala po prsih in spolovilu, medtem pa jo je držala neka mlada ženska. In čeprav se je počutila ponižano, je povedala Nikiti, domnevne spolne zlorabe ni prijavila policiji.

Rasskazov je pozneje povedal, da prijatelja ni nameraval ubiti niti obglaviti, hotel je le, da bi se opravičil njegovi punci za to, kar ji je storil. Toda pogovor se je kmalu sprevrgel v prepir in potem v pretep, med njim pa je 16-letni kikboksar prijatelja zabodel do smrti. Zaradi jeze je bil slep za svet okoli sebe in je umorjenemu potem odsekal glavo, jo zgrabil za lase, vtaknil v vrečko in jo pospravil v nahrbtnik. Truplo je skril v grmovje, glavo pa skupaj z okrvavljenimi oblačili čez noč skril v svojo omaro in jo naslednjega dne pokazal punci. Ta je bila zaradi umora vsa iz sebe, čeprav ji je fant s tem dejanjem poskušal le dokazati svojo ljubezen, kot je povedal; glavo je potem vrgel v reko.

Dekletova mama je povedala, da je bila hči zaljubljena v Rasskazova: »Vzcvetela je, ko sta se začela sestajati. Kadar sta se prepirala, je bila zaskrbljena. Pogosto jo je obiskal, prišel k nam. Bil je umirjen, tih fant. Spraševala sem se, zakaj je izbrala Nikito in ne onega drugega. Rekla je, da je Nikita najboljši.«

Umor prijatelja najstnik globoko obžaluje, če ga bodo spoznali za krivega, mu, ker je mlajši od 18 let, grozi do deset let zapora. 

Deli s prijatelji