TERORIZEM V PARIZU

Pričevanja iz dvorane smrti: Okoli mene so le trupla

Objavljeno 14. november 2015 03.46 | Posodobljeno 14. november 2015 03.38 | Piše: T. L.

V koncertni dvorani Bataclan je umrlo več kot 100 ljudi.

PARIZ – V seriji današnjih napadov v Parizu image se je najbolj krvav zgodil v koncerti dvorani Bataclan. Umrlo naj bi okoli 118 ljudi, kar pa še ni dokončna številka. Poročali smo, da je med koncertom ameriške skupineimage v dvorano vstopilo nekaj moških, ki so bili oboroženi. Dvorana je bila polna, v njej je bilo okoli 2000 obiskovalcev koncerta, večina mladih. Pričanja obiskovalcev se razlikujejo: nekateri trdijo, da so imeli napadalci obraze zamaskirane, drugi trdijo, da ne. Vsi pa so si edini: napadalci niso nič vpili, ubijali so v tišini. Eden od njih naj bi dejal, da »so za Isis«, vendar pa še ni znano, ali so bili napadalci člani teroristične skupine ali le simpatizerji.

Ubitih je bilo pet teroristov, v policijskem napadu na dvorano pa tudi štirje policisti, je kasneje sporočila policija.

Vsepovsod le trupla

Na družabnih omrežjih se pojavljajo grozljiva pričevanja ljudi, ki so bili v dvorani. Benjamin Cazenoves je zapisal, da je sam v redu, da pa so okoli njega sama trupla. Še prej pa, da jih ugrabitelji pobijajo enega za drugim.

Drugo pričanje iz dvorane smrti potrjuje Benjaminove besede. Eden od pobeglih talcev iz Bataclana je za CNN dejal, da so teroristi »mirno« pobijali talce. Drugega za drugim, strel za strelom in v tišini. Med ostale pa so vrgli granato. Med svojim pohodom menda niso kričali nobenih političnih, verskih ali ideoloških sloganov, krvavo delo so opravljali v tišini.

Med policijskim napadom na dvorano sta se dva napadalca razstrelila, je sporočila policija okoli 2. ure zjutraj, predsednik Holland pa, da so vsi napadalci mrtvi.

Ni jasno, kaj je s člani skupine

V dvorani Bataclan je nastopala ameriška skupina Eagles Of Death Metal. Menedžerji omenjene skupine so na facebooku zapisali, da še vedno ne vedo, kakšna je usoda članov skupine in njihove ekipe ter da jih še vedno poskušajo poiskati.

image

image

Pogled na dvorano Bataclan. Vir: Twitter

Jenny: Mislila sem, da je šala

Obiskovalka koncerta Jenny je za France24 dejala, da je bila na koncertu s prijatelji in se tam zabavala, ko so naenkrat odjeknili streli. Sprva so menili, da gre za šalo na račun skupine.

»Mislila sem, da se šalijo z nami. In nisem verjela. A streli so se kar nadaljevali in nadaljevali in nadaljevali in ljudje so začeli kričati in se prerivati, saj veste, se skrivati za stoli. In tedaj smo dojeli, da moramo ven. Veliko ljudi je popadla panika ... vseeno pa je bilo mirno. Eni skupini je uspelo pobegniti skozi izhod v sili, ki je bil v bližini prvega nadstropja. Bili smo na stopnišču ... in odprli so vrata ... Stekli smo ven, na ulico, na varno ... Videla sem nekaj ljudi, nekateri so krvaveli. Videla sem nekoga, ki je bil ustreljen v nogo. Mislim, da nisem videla nobenega mrtvega človeka, ampak bilo je precej grozljivo. Šele zdaj dojemam vse skupaj, če sem iskrena.«

 

Deli s prijatelji