TERORIZEM

Potrjeno: med akcijo v Saint-Denisu ubili tri teroriste

Objavljeno 20. november 2015 14.28 | Posodobljeno 20. november 2015 14.16 | Piše: STA, T. Pa.

Ponoči so pod ruševinami našli truplo ženske.

PARIZ – V sredini policijski operacijiimagev pariškem predmestju Saint-Denis, v kateri je bil ubit Abdelhamid Abaaoud, snovalec terorističnih napadov v Parizu, ki so pred tednom dni zahtevali 129 življenj, so bili ubiti trije ljudje. Tožilstvo je danes sporočilo, da so ponoči pod ruševinami v stanovanju našli truplo njegove sestrične.

Doslej je policija govorila o dveh mrtvih v operaciji ter da se je ob vdoru več sto policistov v stanovanje ena ženska razstrelila.

Ponoči so pod ruševinami v stanovanju odkrili truplo ženske. Našli so tudi torbico, v kateri je bil potni list na ime Hasna Aitboulahcen, 26-letne sestrične Abaaouda, Francozinje maroškega porekla.

Danes je tožilstvo potrdilo, da je policija na podlagi prstnih odtisov ugotovila, da gre za truplo sestrične snovalca napadov, ki se je razstrelila. Enega trupla tako še niso identificirali, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V operaciji so tudi prijeli osem ljudi. Tožilstvo je takrat zatrdilo, da gre za skupino, ki bi bila pripravljena izvesti teroristični napad.

Neimenovani francoski varnostni uradnik je tudi sporočil, da naj bi Abaaouda ujele varnostne kamere na podzemni železnici približno v času, ko so se začeli napadi v lokalih, koncertni dvorani in na stadionu. Opazili naj bi ga na postaji Croix de Chavaux v okrožju Montreuil 13. novembra ob 22.14. Postaja ni daleč od kraja, kjer so kasneje odkrili vozilo znamke Seat, ki naj bi ga uporabili napadalci, poroča Reuters.

 

Deli s prijatelji