DELOVNA NESREČA

Potegnilo ga je v primež in zlomilo

Objavljeno 01. februar 2013 15.25 | Posodobljeno 31. januar 2013 21.29 | Piše: Anja Oven

Kitajca je potegnilo v stroj za pripravo prigrizkov in ga prelomilo na pol.

Fotografija je simbolična.

Nesreča nikoli ne počiva, pravi znani rek. To je na lastni koži občutil Kitajec, ki je v bizarnem dogodku skoraj izgubil življenje.

Zgodilo se je pred dnevi v mestu Dalian v severovzhodni kitajski pokrajini Liaoning. V eni izmed tamkajšnjih tovarn za pripravo prigrizkov je enega izmed zaposlenih posrkalo v stroj za pripravo prigrizkov in ga zlomilo na pol. Verjetno ga je stroj dobil v primež potem, ko je zagrabil kos njegovega oblačila. Ponesrečencu so ob krikih na pomoč priskočili drugi zaposleni, ki so poklicali reševalce in gasilce. Kljub temu da je bilo njegovo telo prelomljeno, noge je imel zavihane nad glavo, je bil moški ob prihodu reševalcev na kraj dogodka še vedno živ in celo pri zavesti. Sodelavci so nemudoma začeli razstavljati hrbtni del naprave, medtem ko so drugi držali preostale dele, da ne bi prehitro razpadli in tako Kitajcu povzročili še dodatne poškodbe. Med celotnim postopkom demontaže so mu reševalci v žilo dovajali protibolečinska sredstva, neka sodelavka pa ga je mirila in hrabro bodrila. Po petnajstih minutah mukotrpnega razstavljanja jim je naposled le uspelo in moškega so izvlekli iz primeža njegovega mučilnega stroja. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v bolnišnico, kjer so ga menda nemudoma operirali.

Kitajec je imel srečo v nesreči, saj je do prihoda reševalcev preživel neverjetne poškodbe. Nadaljnje zdravstveno stanje poškodovanca po operaciji ni znano.

Deli s prijatelji