USODNI UGRIZ

Posnel, kako ga je ugriznila kobra, in umrl

Objavljeno 21. december 2017 08.25 | Posodobljeno 21. december 2017 08.26 | Piše: A. P.

Sam je bil doma, pomoč je iskal na spletu. Z uličnimi nastopi s kačami je zbiral denar.

DŽAKARTA – Kobre niso primerna izbira za hišnega ljubljenčka in to je grenko izkusil najstnik iz Indonezije. Mladostnik, ki ga je ena ugriznila, je prestrašen prek družabnega omrežja poskušal izvedeti, kako naj ukrepa, a je bil čez 12 ur mrtev.

12 ur pozneje je bil mrtev.

Fanta po imenu Aril je kobra ugriznila v roko, ko je poskušal svojo ljubljeno žival fotografirati na svojem domu v okrožju Bundung v Zahodni Javi. Star je bil komaj 14 let. Fotografije svoje ljubljenke je začel na spletu objavljati nekaj pred deseto uro dopoldne. Med drugimi je celo objavil posnetek, na katerem se je žival pripravljala na usodni ugriz. Dogajalo se je 11. decembra, zgodba pa zdaj kroži po medijih kot opozorilo tveganja, ki ga s sabo prinašajo strupene živali. Aril je pozneje objavil fotografijo ugriza na desni roki.

Okoli okončine si je poskušal zavezati vezalko, da bi preprečil širjenje strupa po telesu. Njegova mama Neuis Marpuah je povedala, da je bil sin takrat sam doma, zato se je po pomoč obrnil na spletne prijatelje. »Če je kdo res moj prijatelj, naj me, prosim, odpelje v bolnišnico,« je moledoval. Čez eno uro je eden prišel ponj, a je bilo prepozno, ob desetih zvečer je fant umrl. Zdravniki so mu zaman poskušali pomagati. Pozneje se je izkazalo, da je imel doma več kač, bil pa je tudi član neke dobrodelne organizacije, ki je z uličnimi nastopi s kačami zbirala denar.  

Deli s prijatelji