NI JI USPELO

Posiljena študentka umrla, strah pred novimi izgredi

Objavljeno 29. december 2012 09.26 | Posodobljeno 29. december 2012 10.11 | Piše: T. L.

Njeno življenje je viselo na nitki, obkrožena z družino pa je umrla v singapurski bolnišnici.

V New Delhiju se bojijo novih protestov in izgredov.

SINGAPUR – Žrtev skupinskega posilstva, 23-letna indijska študentka, je v singapurski bolnišnici izgubila bitko za življenje. Potem ko so jo v četrtek po treh operacijah premestili iz bolnišnice v New Delhiju v singapursko, v kateri se je ekipa osmih zdravnikov borila, da bi stabilizirali njeno zdravstveno stanje, je 23-letnica v soboto zjutraj »umrla v miru« in obkrožena s svojo družino in predstavniki indijskega veleposlaništva, so sporočili iz bolnišnice. Truplo nesrečnice bodo prepeljali v Indijo.

»Ob sprejemu v bolnišnico Mount Elizabeth Hospital je bila bolnica v izjemno kritičnem stanju. Zaradi hudih telesnih poškodb – poškodovani so bili tudi možgani – so ji začeli odpovedovati organi. Kljub vsemu se je pogumno borila za življenje, vendar pa so bile poškodbe prehude,« je po smrti študentke povedal Kelvin Loh iz singapurske bolnišnice. 

V Indiji napeto

Novica o smrti študentke se je zelo hitro razširila po spletnih medijih v Indiji in policija je že zaprla več predelov New Delhija, saj se bojijo novih izgredov. BBC poroča, da središče mesta spominja na trdnjavo, kjer so oboroženi policisti in pripadniki skupin za preprečevanje izgredov na vsakem koraku.  

Indijske oblasti so obljubile, da bodo javno objavile fotografije, imena in priimke ter naslove storilcev okrutnega dejanja. 

Deli s prijatelji