OBREDNI UMOR

Petletniku prerezal 
vrat in pil njegovo kri

Objavljeno 14. april 2017 19.29 | Posodobljeno 14. april 2017 19.45 | Piše: U. S.

V obrednem umoru sredi ulice je 21-letnik vzel otroku življenje.

Fotografija je simbolična.

Vampirski morilec je sredi ulice v južnoafriškem Sowetu v Johannesburgu zgrabil petletnega fanta in mu z nožem prerezal vrat, potem pa sedel na trupelce in pil njegovo kri, poročajo lokalni mediji in dodajajo, da gre za obredni žrtveni umor.

Petletni Tinyiko Reckson se je s prijatelji igral pred svojim domom v Sowetu, ko se je nenadoma prikazal moški, oblečen v religiozna oblačila, in ga zgrabil. V roki je držal rezilo, ga trikrat zapičil v dečkov vrat, potem pa njegovo telo položil na tla, počepnil nadenj in pil njegovo kri. Meščani so 21-letnika, ki je imel obraz povsem zamazan s svežo krvjo, zgrabili in začeli pretepati, pred gotovo smrtjo je morilca rešila policija, ki je prihitela na kraj zločina, reševalci pa so se na vse kriplje trudili rešiti življenje petletnika.

»Ta norec je bil oblečen v cerkvena oblačila. Ker se je zgodilo pred velikim petkom, veliko nočjo, gre za obredni umor,« je povedal neki mimoidoči, drugi, ki se je predstavil kot 34-letni Lipolelo Boboke, pa: »Zaslišal sem Tinyikove krike in zagledal moškega, ki je dečka trikrat zabodel v vrat, potem pa sedel nanj. Začel je sesati njegovo kri, ki je pritekla iz vratu, potem pa je začel strmeti v fantka.« Tridesetletni Andries Ndlovu je povedal: »Otroci bi se morali svobodno in brez strahu igrati zunaj, a se ne morejo, ker se naokoli sprehajajo vampirji, ki jim sredi dneva spuščajo kri.« Policijski predstavnik Kay Makubele je sporočil, da so 21-letnika takoj aretirali in obtožili umora.

Deli s prijatelji