NEVARNA AKROBACIJA

Padel je v smrt, gledalci pa prepričani, da gre za šov

Objavljeno 22. avgust 2011 21.19 | Posodobljeno 22. avgust 2011 22.35 | Piše: P. J.

Med izvajanjem akrobacije mu je spodrsnilo, zaradi česar je padel

Občinstvo je bilo šokirano
DETROIT – V Harrisonu v ameriški zvezni državi Michigan je prišlo do tragične nesreče v kateri je pred 75.000 obiskovalci umrl akrobat Todd Green. Gledalci so najprej mislili, da gre za del šova, a kmalu so zgroženi spoznali, da je šlo za tragično nesrečo.

Spodrsljaj

Todd Green je med izvajanjem trikov želel splezati z letala na helikopter, ko mu je spodrsnilo. Kaskader s 25-letnimi izkušnjami je tako padel s 60 metrov in se smrtno ponesrečil. Green se je pred tem poskusom že dvakrat hotel dvigniti na helikopter, v tretje pa je bilo usodno.

Usoden trik

Gledalci so bili prepričani, dokler ni prišlo reševalno vozilo, da je bil padec del predstave in da v resnici ni padel Todd, ampak lutka. Nekaj trenutkov, preden je Todd še zadnjič poizkusil, je komentator dejal, da je takšno početje izredno nevarno in da akrobatom nagaja močan veter.

Tri nesreče

Mnogi so se čudili, da Green ni imel na sebi padala, čeprav je vprašanje, ali bi ga tudi to lahko rešilo. Todd je bil sin slavnega ameriškega kaskaderja Eddieja Greena.

Tragična smrt Greena je že tretja podobna nesreča v zadnjih treh dneh. V soboto so je smrtno ponesrečil pilot rdečih puščic in izkušeni akrobatski pilot Bryan Jensen.

 

Deli s prijatelji