GROZLJIVKA NA TERASI

Osemmesečna Anja umrla zaradi predoziranja

Objavljeno 26. november 2015 11.00 | Posodobljeno 26. november 2015 11.00 | Piše: T. L.

Mati še ni bila zaslišana, saj tega njeno duševno stanje ni dopuščalo.

Motiv za dejanje še ni znan. Vir: Facebok

BEOGRAD – Zdaj je znano, zakaj je umrla komaj osem mesecev stara deklica Anja Mahmudaimage. Poročali smo, da je srbska policija našla truplo deklice na terasi stanovanja v vrečki, ki je bila postavljena poleg smeti. Mrtvo deklico sta našla babica in policija, ki je morala razbiti vrata, da je vstopila v stanovanje.

Zdaj je znano več podrobnosti grozljivega dogajanja v Beogradu. Mati, 37-letna Tanja Lakić Mahmuda, je ležala na tleh, okrvavljena in porezana po rokah. Edina stvar, ki jo je izustila, je bila, da jemlje metadon. Trdila je, da ne ve, kje je dete, nato pa se je 'spomnila', da je Anja pri eni od prijateljic. Toda Anja je bila na terasi, mrtva. Po prvem pregledu trupla so preiskovalci mislili, da je mati hčerkico zadušila z blazimo. Obdukcija pa je zdaj pokazala, da je bila deklica zastrupljena z metadonom, poročajo srbske Novosti

Kruto dejstvo

Obdukcijsko poročilo o vzroku smrti male Anje razkriva, da je deklica umrla zaradi metadona v krvi. »Znano je, da je mama dolgoletna narkomanka in odvisnica od metadona. In ta substanca se lahko pojavi v krvi otroka, če jo mati doji. V takšnih primerih otroci postanejo metadonski odvisniki,« pravijo strokovnjaki.

Tanjo so po mesecu dni, ki ga je preživela pod zdravniškim nadzorom zaradi duševnega zloma v zaporniški bolnišnici, premestili v celico z drugimi pripornicami.

Ali je mati deklico drogirala neposredno ali posredno (z dojenjem) še ni pojasnjeno. Prav tako ni jasno, ali je mati dala dojenčici zavestno veliko dozo metadona, ki jo je usmrtila. Strokovnjaki bodo morali tudi ugotoviti, ali se je narkomanka sploh zavedala, kaj počne sebi in otroku. Doslej mati zaradi slabega duševnega stanja sploh še ni bila zaslišana.

Deli s prijatelji