VROČA SREČANJA

Odvetnik je seksal s stranko in ji to računal

Objavljeno 19. januar 2013 12.44 | Posodobljeno 19. januar 2013 12.45 | Piše: U. S.

Američan se je zapletel z žensko, ki jo je zastopal v ločitvenem postopku.

Thomas Lowe vsaj 15 mesecev ne bo delal kot odvetnik. Foto: Facebook

MINNEAPOLIS – Odvetnika Thomasa P. Lowa iz Burnsvilla v ameriški zvezni državi Minnesota so prejšnji teden suspendirali za nedoločen čas, poleg tega so mu odvzeli odvetniško licenco. To ni dobro, se pa zgodi. Obtožen je seksa s stranko, ki jo je zastopal v ločitvenem postopku. Tudi to ni dobro, vsekakor ne vzorno vedenje, a se na žalost zgodi. Tu pa odvetnikova zgodba dobi poseben preobrat, takega verjetno še nikdar niso zabeležili. Vsakokrat, ko je Lowe seksal z žensko, ji je računal za svoj čas.

Vroča srečanja ji je zaračunaval

Šest mesecev se je 58-letnik, ki je odvetnik od leta 1985, videval z žensko, ki jo je zastopal v ločitvenem postopku. Prvič sta se srečala avgusta 2011, ko sta se pogovarjala o možnosti, da jo zastopa v ločitvenem postopku. Nekaj dni pozneje ji je v telefonskem pogovoru potrdil, da bo njen odvetnik, potem pa pohvalil njen videz, jo vprašal, kakšno je njeno spolno življenje z možem in ali bi jo zanimal seks z njim. Po tistem sta se srečala še večkrat in vsakič končala med rjuhami. Dokumentacija, ki so jo zasegli v njegovi odvetniški pisarni v mestu Burnsville, je razkrila, da je Lowe stranki takrat, ko sta seksala, izstavil račun, seveda za zakonske storitve, kot je zapisal, zmenke pa vsakokrat označil kot »sestanki« ali »pisanje osnutkov«. Ljubezenska zveza je trajala do marca 2012, ko jo je Lowe končal, saj je hotel rešiti svoj zakon, zaradi tega sta se s stranko večkrat prepirala. Lowe ni končal le zunajzakonske zveze, stranki je povedal, da ne more biti več njen odvetnik.

Ženska, ki je imela v preteklosti težave z zlorabami in duševnim zdravjem, se je poskušala ubiti. V bolnišnici, kjer je okrevala, je povedala, kaj se ji je zgodilo, in odvetnika prijavila. Lowe je afero sprva zanikal, pozneje pa vse priznal pred odvetniško zbornico, ki je proti njemu začela disciplinski postopek. Ameriško vrhovno zvezno sodišče je pred dnevi odločilo, da ga je treba suspendirati za nedoločen čas, ostal je tudi brez odvetniške licence. Lowe se tokrat ni prvič znašel v težavah, leta 1997 je pri stranki, ki jo je zastopal, kupil kokain in si prislužil pogojni odpust kazni. Če bo tokrat priden, bo spet lahko delal v pravu, po najmanj 15 mesecih bo lahko zaprosil za odvetniško licenco.

Deli s prijatelji