ŠOKIRANI

Objel punčko in jo ustrelil

Objavljeno 11. december 2015 17.30 | Posodobljeno 11. december 2015 17.30 | Piše: U. S.

Sedemletnica je bila žrtev prijatelja, mati je napad preživela.

Družinski prijatelj je najprej ustrelil deklico, potem še njeno mamo. Foto: Taylor Police Department

DETROIT – Paranoičen moški, prepričan, da ga nekdo lovi, je po nogometnem treningu v Taylorju v ameriški zvezni državi Michigan ustrelil sedemletno punčko, preden jo je ubil, pa jo je objel. 
»Mala Emma je šla do tega moškega in ga močno objela,« je za medije povedal njen trener Mario Scicluna. Bilo je po koncu treninga, ko jo je ubil družinski prijatelj, menda duševno nestabilen, ki je streljal tudi na njeno mater, 37-letno Sharon Elizabeth Watson, in jo hudo ranil. Punčka in mati sta sedeli v avtu, ko ju je ustrelil, je sporočila policija. Da je hči mrtva, so Sharon povedali v bolnišnici, zdravstveno stanje Watsonove pa je resno, vendar stabilno.

Napadalec, 57-letni Timothy Nelson Obeshaw, je streljal z 9-milimetrsko pištolo, s katero je potem ob avtu ubil še sebe. Orožje, s katerim je streljal duševno nestabilni človek, je bilo kupljeno zakonito in registrirano na njegovo ime. Kupil ga je septembra v kraju Belleville, kjer je Obeshaw nekaj časa živel s Sharon, Emmo in dekličinim očetom. Obeshaw je bil prijatelj družine Watson, Emma ga je menda povsem prevzela; bil naj bi paranoičen, čeprav duševna bolezen v njegovi zdravstveni kartoteki ni omenjena, prav tako ni imel policijske kartoteke.

Priče pravijo, da je Obeshaw klepetal z Emmo in da je bil vesel. Prišel je 15 minut pred začetkom treninga, so povedali in še, da je pogosto gledal dekličine treninge. Tisti, ki so videli dogodek, pravijo, da je najprej ustrelil deklico in potem še njeno mamo. »Verjel je, da ga nekdo zasleduje, da ga hočejo nadzorovati prek možganov,« je dejala policijska načelnica Mary Sclabassi. »Na žalost je zaradi te nestabilnosti umrla punčka, ki je hotela samo igrati nogomet.«

Soigralci in soigralke so se Emmi v čast minuli konec tedna poklonili z minuto tišine. 

Deli s prijatelji