GROZA

Novorojena dvojčka razglasili za mrtva, a je eden še živel

Objavljeno 01. december 2017 17.25 | Posodobljeno 01. december 2017 18.01 | Piše: STA, Ma. M.

Bili so že na poti na pogreb, ko je eden izmed dojenčkov pokazal znake življenja.

Zapuščena deklica.

NEW DELHI – Zdravniki v indijski prestolnici New Delhi so novorojena dvojčka razglasili za mrtva, a je eden še živel. Družina je bila z novorojenčkoma že na poti na pogreb, ko je eden od njiju nenadoma pokazal znake življenja. Prve ugotovitve so pokazale, da gre za »grozljiv primer malomarnosti«, je sporočil tiskovni predstavnik tamkajšnje policije. Družina je že vložila tožbo, premier zveznega ozemlja Delhi Arvind Kejrival pa je odredil preiskavo. Preiskavo so napovedali tudi v zdravstveni verigi Max, saj je porod potekal v eni od njenih zasebnih klinik.

Dvojčka, deček in deklica, sta se rodila prezgodaj, v 22. tednu nosečnosti. Po porodu so družini sprva sporočili, da je deklica umrla, fantek pa naj bi bil v kritičnem stanju. Nekaj ur kasneje so jim sporočili, da je umrl tudi deček.

Zdravniki suspendirani

Novorojenčka so predali družini, da jih pokoplje, toda deček se je začel čez nekaj ur premikati. Odpeljali so ga v drugo bolnišnico, kjer so njegovo zdravstveno stanje stabilizirali. Iz zdravstvene verige Max so tudi sporočili, da so osupli in da so zdravnike, ki so sodelovali pri porodu, začasno suspendirali.

Zdravstveni sistem v Indiji, predvsem na severu države, velja za zelo slabega. Zasebne klinike imajo običajno sodobnejšo opremo in boljši sloves.

Deli s prijatelji