ELIZEJSKE POLJANE

Novo streljanje v Parizu: Izogibajte se območju, upoštevajte policijo

Objavljeno 20. april 2017 23.49 | Posodobljeno 21. april 2017 00.16 | Piše: STA, S. U.

En policist ubit, drugi pa ranjen.

PARIZ – V streljanju na aveniji Elizejske poljane je bil danes en policist ubit, drugi pa ranjen. Napadalec je podlegel strelom policije, poroča francoska televizija BFMTV. Policijska operacija še poteka, je policija sporočila prek twitterja. Območje celotne avenije so zavarovali.

»Na Elizejskih poljanah poteka policijska operacija. Izogibajte se območju in upoštevajte navodila policije,« so še zapisali po poročanju televizije.

Znamenito nakupovalno ulico v središču mesta, ki je običajno polna turistov in domačinov, varujejo oboroženi policisti, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Na tem območju pa so zaprli tudi postaje podzemne železnice.

Na kraj incidenta je sicer prispelo tudi več deset reševalnih vozil.

Do streljanja je prišlo zgolj dva dneva po aretaciji dveh terorističnih osumljencev, ki naj bi načrtovala skorajšnji napad. Pri njiju so našli tudi orožje in eksploziv. Lahko bi šlo celo za napad ob nedeljskem prvem krogu predsedniških volitev.

V Franciji še vedno veljajo izredne razmere, ki so jih uveljavili po napadih leta 2015. Na ulicah je več tisoč vojakov in oboroženih policistov, ki poostreno varujejo tudi turistične točke, kot so Elizejske poljane.

Deli s prijatelji