ODKRITO

Natascha Kampusch še zdaj nosi Priklopilovo fotografijo

Objavljeno 19. februar 2013 09.50 | Posodobljeno 19. februar 2013 09.51 | Piše: P. J.

Pravi, da se je njen ugrabitelj nameraval z njo poročiti, ko bi se vanj zaljubila.

Avstrijka Natascha Kampusch, ki je bila kar osem let in pol zaprta v kleti Wolfganga Priklopila, je razkrila podrobnosti, ki so pretresle ves svet. V oddaji na nemški televiziji je priznala, da jo je Priklopil posilil. Svojo zgodbo je želela posneti, da bi končno lahko zaživela v miru. Film, katerega premiera bo prihodnji mesec, se imenuje 3096 dni in razkriva podrobnosti njenega življenja v času, ko jo je imel Priklopil zaprto.

Žal ji je, da se je ubil

Natascho je Priklopil ugrabil 2. marca 1998, ko je bila na poti v šolo. Takrat je imela komaj 10 let. Deklica je bila zaprta v kleti, zbežala pa je 23. avgusta 2006. Kmalu po njenem pobegu je Priklopil storil samomor, Natascha pa je priznala, da do njega še vedno goji mešane občutke. S sabo nosi njegovo sliko, živi v njegovi hiši, se vozi z njegovim avtomobilom in potuje pod lažnim imenom, saj vzbuja veliko pozornosti vedno, kadar se kje pojavi. V intervjuju je dejala, da ji je še vedno žal, da njen ugrabitelj ni spregovoril in pojasnil svoje plati zgodbe.

Razmišlja o samomoru

Pred tem Natascha nikoli ni želela govoriti o tem, v kakšnem odnosu sta bila, v filmu pa bo jasno prikazano, da je Priklopil zlorabljal Kampuschevo. Klet, v kateri je preživela 8,5 leta svojega življenja je zdaj renovirana in pravi, da jo to veseli, saj je bila takrat, ko se ji je to zgodilo, še otrok. Dejala je, da je kot otrok vsa naivna verjela v pravico. Povedala je še, da Wolfgang nikoli ni imel dekleta in da se je nameraval poročiti z njo, ko bi se ona zaljubila vanj. »S tem, kar vem o njem, si skušam pomagati razumeti njegove namene.«

Preden je Natascha zbežala stran, je imela možnost pobega že nekajkrat prej, vendar je ni izkoristila. Skupaj sta šla v trgovino, nekoč celo na smučanje, vendar ni nikoli zbrala dovolj poguma, da bi zbežala. Nekateri politiki in odvetniki dvomijo, da je Priklopil deloval sam, in menijo, da dekle še danes skriva resnico. »Zame je to izredno težko. Mnogokrat sem na robu in želim le oditi in storiti samomor,« je še dejala.

 

Deli s prijatelji