PRETEPENA

Napad na mlada Slovenca: namesto v disko k zdravniku

Objavljeno 04. december 2017 20.45 | Posodobljeno 04. december 2017 20.45 | Piše: O. B.

Pri diskoteki v bližini Prijedorja sta bila pretepena Ljubljančana, stara 26 in 28 let.

OMARSKA – Ljubljančana, 26-letni S. S. in 28-letni A. M., se gotovo ne bosta z veseljem spominjala začetka letošnjega decembra, zlasti obiska v bosanski entiteti Republiki srbski. V noči na nedeljo sta se zaustavila v diskoteki »Peti neplan« ob regionalni cesti Prijedor–Banjaluka pri naselju Omarska. In tam sta očitno bila trn v peti nekaterim domačim srboritežem. Zvezdana Alendarević, tiskovna predstavnica PU Prijedor, nam je sporočila, da je v nedeljo okoli 3.50 pred lokalom prišlo do pretepa.

Pretepla Slovenca in še razbijala

28-letni D. G. in 23-letni R. G. iz naselja Piskavica pri Banjaluki sta še z enim pajdašem. 23-letnim Lj. J., razbila tudi stekla na ambulanti družinske medicine Zdravstvenega doma v Omarski pri Prijedorju. Tja sta se po medicinsko pomoč zatekla slovenska državljana. Ob tem je omenjena trojka močno poškodovala (vse šipe, ogledala, luči itd.) tudi škodo octavio ljubljanskih registrskih označb, s katero sta se v BiH pripeljala Ljubljančana. Po nudeni zdravniški pomoči sta se slovenska državljana, ki sta po mnenju zdravnika utrpela le lažje poškodbe, lahko napotila proti Sloveniji, po drugi strani pa so vsi trije bosanski državljani izročeni okrožnem državnem tožilcu v Banjaluki.

D. G. in R. G. policisti PP Omarska in PU Prijedor bremenijo povzročitve telesne poškodbe ter poškodovanja in odvzema tuje stvari, Lj. J. prav tako iz Piskavice pa bremenijo za poškodovanje in odvzem tujega premoženja. 

Deli s prijatelji