200 POTNIKOV

Na počitnice na križarjenje, tam pa so staknili okužbo

Objavljeno 06. december 2017 19.15 | Posodobljeno 06. december 2017 19.15 | Piše: A. P.

Izbruh nalezljive bolezni na križarki. Osebje je ponoči razkuževalo hodnike.

Fotografija je simbolična.

HOBART – Skoraj dvesto potnikov na eni največjih križark na svetu je moralo poiskati zdravniško pomoč, ko je ladja priplula v avstralsko pristaniško mesto Hobart. Mogočno plovilo Ovation of the Seas, ki ima na krovu več kot 5800 ljudi, je bilo na poti dva tedna, po obisku Singapurja je včeraj prišlo na Tasmanijo.

Ob prihodu v pristanišče je osebje v posebnih oblačilih in z zaščitnimi maskami na obrazu pršilo hodnike luksuzne križarke. Za ukrep so se odločili, ker je veliko potnikov zbolelo za nalezljivo boleznijo, ki je povzročala bruhanje in močno drisko.

»V bistvu sem ujet med bolnimi ljudmi. V levi in desni kabini ob moji so posamezniki, ki se počutijo zelo slabo,« je povedal eden izmed potnikov. »Osebje dela vse, kar lahko, da bi preprečili nadaljnje širjenje bolezni. Včeraj ponoči sem jih slišal, ko so razkuževali hodnik.«

Predstavnik podjetja Royal Caribbean International, ki je lastnik ladje, je sporočil, da so zdravniki obolelim dali zdravila brez recepta: »Upamo, da se naši gosti bolje počutijo, medtem še vedno poskušamo zagotoviti vse potrebno, da bi ustavili širjenje bolezni. Nič nenavadnega ni, če na križarkah izbruhne gastroeneteritis (želodčna okužba).« Odkar je ladja na poti, so obravnavali 195 primerov bolezni, zaradi dodatnega čiščenja pa bodo v Sydney, ki je cilj križarjenja, prispeli z zamudo. 

Deli s prijatelji