NEVERJETNO

Mrtvo pijanega voznika avtobusa je pošteno zanašalo

Objavljeno 19. julij 2011 22.05 | Posodobljeno 19. julij 2011 22.05 | Piše: O. B.

Po filmskem vzoru Kdo neki tam poje je z 1,92 promila alkohola prevažal potnike

Potniki so bili šokirani, a srečni, da se je vse dobro izteklo

KRAGUJEVAC – Za kar nevarno avanturo se je v nedeljo ob 19.30 odločil 53-letni Zdravko J., voznik avtobusa Autosaobraćaja iz Kragujevca, južno od Beograda.

S polnim avtobusom potnikov se je namreč napotil proti Beogradu, čeprav je bil močno alkoholiziran – alkotest je pokazal, da je imel krvi kar 1,92 promila alkohola. Takoj so ga izločili iz prometa in ga odpeljali na treznitev, kjer bo najbrž razmišljal o tem, kaj bi se lahko zgodilo, če potniki iz avtobusa ne bi poklicali policije.

Ni mogel peljati naravnost

»Že na izhodu iz Kragujevca, pri Krstu, nam je bilo jasno, da se dogaja nekaj čudnega. Voznik se je vedel zelo čudno, veliko je zaviral in sploh ni vozil naravnost. Naslanjal se je na volan in nekaterim izmed potnikov je bilo jasno, da bo treba ukrepati. Zaman smo ga opozarjali, naj pazi, in ga spraševali, ali nas želi pobiti. Ker se ni dalo nič storiti, smo poklicali kragujevško policijo. Že pred mestom Batočina so prometniki zaustavili avtobus, da smo ga vsi prestrašeni lahko zapustili,« je za beograjski Blic povedal eden od potnikov. Približno uro kasneje – ko so vinjenega voznika že odpeljali na policijo in so si potniki opomogli od šoka – jih je proti Beogradu odpeljal nadomestni voznik.

Voznik suspendiran

Dogodek je obsodil tudi v. d. direktorja Autosabraćaja Jovan Rvović, ki pravi, da je to, kar se je zgodilo, grozljivo in da v podjetju takšnega dogodka ne pomnijo. »Voznika smo nemudoma suspendirali, poleg njega pa bodo disciplinsko odgovarjale še štiri osebe iz podjetja. Morali bomo ugotoviti, kako je možno, da je alkoholiziran voznik lahko šel na vožnjo. V našem podjetju opravljamo redne kontrole, ob tem imamo svojo napravo za merjenje alkohola v krvi zaposlenih. Vsako uživanje alkohola v podjetju se kaznuje s suspenzom,« je dejal Rvović..

Sicer ima Zdravko J. 33 let delovnega staža, v tem času je prevozil skoraj tri milijone kilometrov, vprašanje pa je, ali bo sploh še kakšnega kot profesionalec.

Eden izmed potnikov se je potem ko je videl, da bo vinjeni voznik končal na hlajenju, pošalil češ, kako je mislil, da se pelje z znamenitim Miškom iz filmske uspešnice Kdo neki tam poje, ki je imel prevezane oči ...
Deli s prijatelji