GROZLJIVO

Moža omamila in dušila, pokončala ga je z vrtalnikom

Objavljeno 31. januar 2013 14.04 | Posodobljeno 31. januar 2013 10.22 | Piše: A. K.

Mož ji je sporočil odločitev, da jo zapušča zaradi druge, s tem pa se ni mogla sprijazniti.

Fotografija je simbolična.

BEOGRAD – Srbijo je pretresel grozljiv umor na beograjskem Banovem brdu, kjer sta živela še pred kratkim srečna zakonca Branko Marić (39) in njegova soproga Sabina Marić (30), sicer državljanka Slonokoščene obale.

Branko naj bi tik pred svojo smrtjo Sabini dejal, da njo in njuna dva otroka zapušča, ker je v Sudanu spoznal žensko, s katero načrtuje poroko. Slonokoščenoobalki je ljubosumje v trenutku zameglilo razum, svojega moža je omamila z alkoholom in zdravili, nato ga je poskusila zadušiti s krpo, pokončala pa ga je z vrtalnikom, ki ga je našla v stanovanju. V trenutku, ko je nekdo pozvonil na vrata, je zabodla še sebe z nožem v trebuh.

Policistom vse priznala

Varuška je v stanovanje prispela ob 8.40, vrata pa ji je odprla štiriletna deklica. »Stopila sem v stanovanje in zaslišala top udarec. Stekla sem v spalnico, kjer sem zagledala Sabino z nožem v trebuhu. Branko je z okrvavljeno glavo ležal na postelji. Bil je že mrtev,« je za srbske medije povedala pretresena ženska, ki je dejala, da deklici na srečo nista videli grozljivega prizora. Sabina je preživela, policistom pa je do potankosti opisala umor soproga. 

Branko, ki je bil član mirovne misije Združenih narodov, se je po pripovedovanju prijateljev ločeval od Sabine, s čimer se ta ni mogla sprijazniti. Pred njo je bil poročen s Srbkinjo, s katero ima enega otroka. 
 

Deli s prijatelji