UBIL MAMO IN OČETA

Morilec Tin (19) se bo verjetno izognil zaporu! Preberite, kje je pristal

Objavljeno 16. april 2017 22.30 | Posodobljeno 16. april 2017 22.29 | Piše: T. Pa.

Fant, ki pred tremi tedni ustrelil očeta in mater, se je psihično zlomil.

ŠIBENIK – Trije tedni minevajo od krvavega umora, ki je pretresel Hrvaško, ko je 19-letni Tin Šunjerga brutalno, s strelom v zatilje, usmrtil očeta in mater. Od tedaj je Tin v priporu v Zagrebu, saj je zločin priznal, ko se je zavedel, kaj je storil, pa se je psihično zlomil. Zaradi tega so ga preselili iz zapora v Šibeniku v zagrebško bolnišnico za zapornike.

»Po mojih informacijah je njegovo stanje boljše, stabilnejše, njegov povratek v preiskovalni zapor v Šibeniku in psihološko ocenjevanje pa sta odvisna od zdravnika v zaporniški bolnišnici,« pravi Tinov odvetnik Frano Baica. Medtem je državni tožilec odredil forenzične preiskave. Tinu, ki je že polnoletna, odrasla oseba, bi lahko prisodili celo do 50 let zapora.

Če pa bi ugotovili, da je bil Tin iz katerega koli razloga, denimo zaradi duševne bolezni, neprišteven v času umorov, ne bi bil več podvržen kazenskemu zakonu, ampak bi ga poslali na zdravljenje v psihiatrično ustanovo, razlaga odvetnik. Tako zdravljenje lahko traja dlje časa, v nekaterih primerih vse življenje.

Deli s prijatelji