PARAVINJA

»Močno sem jo zgrabil za vrat, potem se je samo sprostila«

Objavljeno 28. junij 2011 10.28 | Posodobljeno 28. junij 2011 10.39 | Piše: P. P.

Policisti so od jutra spet na terenu, iščejo Antonijo Bilić

Antonija, stara je 17 let, je izginila prejšnji torek
DRNIŠTE, ZAGREB – Dragana Paravinjo (43) so prijeli v nedeljo v BiH. Policiji je priznal, da je ubil Antonijo Bilić. Premestili so ga v zapor Kula v Sarajevu in odredili enomesečni pripor.

V ponedeljek so policisti začeli podrobno preiskavo reke Krke v zgornjem toku in pa bližnjega jezera v Drništu, a so popoldne iskanje prekinili, saj so bili preutrujeni. Danes, v torek, se iskanje nadaljuje. Na terenu bo okoli 100 policistov iz različnih enot, med njimi kriminalisti, potapljači, intervencijska enota ...

Kot so v ponedeljek zvečer povedali, bo pravosodno ministrstvo Srbije od BiH zahtevalo izročitev Dragana Paravinje, bodo pa pristali tudi na izročitev Hrvaški, saj je tam obtožen za umor. V Srbiji je obsojen posilstva in poskusa posilstva.

Natančno je opisal, kako jo je zadavil, odvrgel truplo, torbico

Hrvaški mediji so objavili tudi prepis policijskega zaslišanja Paravinje. Tovornjakar je povedal, da je 7. junija ob 5. uri izpred svoje hiše krenil proti Splitu. Na križišču ceste Split–Drnište je videl dekle, ki je štopala v nasprotno smer. Opazil je, da je lepa, daljših črnih las. Oblečena je bila v kavbojke in majico, ne spomni se, kakšne barve. Držala je žensko torbico. Skozi odprto okno jo je vprašal, ali gre z njim v Zagreb, a mu je odgovorila, da želi v Split; 50 metrov dalje je obrnil tovornjak in jo vzel v kabino. Čez čas jo je začel osvajati, zaustavil je kamion in se hotel presesti k njej, a se je temu upirala, ko ni odnehal, je postala glasna, obmetavala ga je z žaljivkami. Razburila se je, pa jo je, trdi, poskušal pomiriti. Začela ga je žaliti, nato pa ga je nekajkrat z nogami odriniti od sebe. Poskušala je pobegniti iz kabine, a ji ni uspelo. Takrat je izgubil živce.

»Z rokami sem jo močno zagrabil v predelu vratu. Ne morem se spomniti, kako dolgo sem jo držal, potem se ni več upirala in se je samo sprostila,« je povedal Paravinja preiskovalcem svojo verzijo zločina.

Nato naj bi nadaljeval pot proti Solunu, a se je obrnil in šel proti Zagrebu. Ustavil se je, da bi premestil truplo na zadnje sedeže v kabini. Na poti od Drništa proti Kristanju je ustavil na enem od treh mostov ne reki Krki. Truplo je privlekel do ograje in ga enostavno prevalil čeznjo. Menda ni videl, ali je padlo v reko ali na obrežje. Nato je nadaljeval pot proti Ogulinu in se na nekem počivališču znebil še njene torbice. Spat je odšel nad Knin. Podrobno je narisal skico, a vendar mnogi dvomijo o resničnosti njegove izjave, saj je že pri poskusu posilstva lani preiskovalce zavajal.

Deli s prijatelji