ŠOK IN ŽALOST

Mladoletnici v avtu smrti: »Bili sta nerazdružljivi. Na koncu sta šli skupaj v smrt«

Objavljeno 30. november 2015 10.30 | Posodobljeno 30. november 2015 10.30 | Piše: T. L.

Po grozljivi nesreči na cesti Fažana–Pulj je policija potrdila, da sta se od osmih potnikov v vozilu dva mladoletnika prevažala v prtljažniku.

FAŽANA, PULJ – Šok in žalost sta se razlegala včeraj v Fažani po tem, ko sta v grozljivi prometni nesreči umrli dve dekleti, še šest sopotnikov v avtu pa je bilo poškodovanih, nekateri od njih hujeimage. Voznica (18) je trčila v drevo in odpeljala v smrt dve prijateljici. V citroenu, v katerem je bila le voznica polnoletna, je bilo sedem mladih, starih od 15 do 17 let, dva od potnikov sta se prevažala v prtljažniku, je zdaj potrdila tudi policija.

Nerazdružljivi ... tudi v smrti

»Skupaj sta odraščali, skupaj hodili v vrtec in šolo, na koncu sta skupaj odšli v smrt. Bili sta nerazdružljivi, kot prst in noht, kot pravi sestri. Francesca in Elena sta bili moji prijateljici. Imeli sta komaj 16 in 17 let,« je za 24sata.hr povedal Marin P., prijatelj umrlih deklet, ki je s prijatelji obiskal kraj tragedije. 

Elena in Francesca iz Fažane sta umrli v nekajminutnem razmiku po grozljivi nesreči, ki se je zgodila v nedeljo na cesti Fažana–Pulj nekaj minut pred 1. uro ponoči.

»V šoku sem ... Kako je sploh lahko osem ljudi v enem avtu, dva od njih pa celo v prtljažniku? Slišal sem, da so peljali Eleno domov, ko se je pripetila strašna tragedija. Še vedno ne razumem, kaj se je zgodilo, ampak njiju ni več. Najmlajšega potnika so rešili, ker ga je drugi prijatelj v trenutku nesreče nagonsko potegnil k sebi v naročje in ga močno stisnil. Tako so preživeli,« pripoveduje Marin. 

Mesto tragedije so v nedeljo zjutraj obiskovali prijatelji udeležencev nesreče in prižigali sveče ter polagali rdeče cvetje.

Potrjeno: dva v prtljažniku

Voznica je imela v organizmu 0,26 promila alkohola, zaradi hitrosti pa je v ovinku zgubila nadzor nad citroenom, zapeljala na nasprotni pas, kjer je avto zletel s ceste in trčil v drevo. Štirje sopotniki so huje poškodovani, dva pa lažje, vsi so zunaj smrtne nevarnost, je povedala predstavnica policije, ki je potrdila, da sta bila v trenutku nesreče dva v prtljažniku. Zaradi sile ob trčenju jih je nekaj zletelo iz vozila, med njimi tudi ena od umrlih. Voznica jo je odnesla z lažjimi poškodbami.

Težko poškodovani mladoletniki so na zdravljenju na travmatološkem oddelku puljske bolnišnice in so zaradi tragedije v šoku. 

Deli s prijatelji