ŠOK

Maturant (18) med odmorom brutalno pretepel nekdanje dekle

Objavljeno 21. februar 2013 19.13 | Posodobljeno 21. februar 2013 19.13 | Piše: S. U.

Za nameček jo je ugriznil v obraz in grozil, da bo na šolo vrgel bombo.

Fotografija je simbolična.

ZAGREB – Zagrebška policija je v ponedeljek prijela 18-letnega maturanta XIII. gimnazije. Agresivni mladenič je namreč brutalno pretepel svoje bivše, 16-letno dekle in njenega prijatelja iz paralelke. Ker si ga je dekle drznilo dati na čevelj, jo je besni mladenič pričakal med šolskim odmorom, ji nabil glavo v zid, jo dušil in za nameček še ugriznil v obraz. Ko ji je prijatelj hotel posoditi mobitel, da bi poklicala starše, je s pestjo udaril še njega v glavo.

Po pretepu še grožnje

To pa ni bilo vse. Po pretepu je agresivnež grozil, da bo na šolo vrgel bombo. Prestrašena najstnica je medtem stekla k šolskemu pedagogu Igorju Salopeku, ki je za Jutarnji list povedal: »V mojo pisarno je prišla prestrašena in vsa otekla od udarcev. Med najinim pogovorom je fant vseskozi hotel do naju. Kričal je, da jo bo ubil in da bo na šolo vrgel bombo. Komaj sem mu preprečil, da jo ponovno napade, saj je razbijal po vratih in povrhu udaril še profesorico, ki je bila v bližini. Ustavila ga je šele policija.«

Hematomi po vsem telesu

Po prijetju mladeniča so v šolo prišli reševalci in žrtev odpeljali v bolnišnico. Dekle ima hematome po celotnem telesu, na obrazu pa ima viden ugriz.


 

Deli s prijatelji