TRAGIČNO

Mati in hči umrli v savni

Objavljeno 19. april 2017 23.17 | Posodobljeno 19. april 2017 23.17 | Piše: U. S.

V prijateljičini savni sta ostali ujeti 90 minut.

JIČIN – Savna naj bi koristila zdravju, a za dve Čehinji je bila smrtonosna. Tragedija se je zgodila v češkem kraju Jičin, severovzhodno od Prage, kjer sta mati in hči, stari 65 oziroma 45 let, obiskali prijatelje, ti so na svojem vrtu postavili savno. Skupaj sta se odpravili v savno, kjer sta ostali ujeti kar 90 minut: ker se je odlomila kljuka, nista mogli iz vroče kletke in sta umrli.

Ko se je prijateljica le začela spraševati, kje sta tako dolgo, bilo je okoli 20. ure, je šla pogledat, a je bilo prepozno: gostji sta mrtvi ležali na tleh savne, je povedala predstavnica lokalne policije Iva Kormošová. Prijateljica je takoj poklicala policijo in reševalce, a nesrečnicama niso mogli več pomagati. »Takoj so ju začeli oživljati, a na koncu le potrdili njuno smrt,« je povedal predstavnik reševalcev Ivo Novák. Ženski sta najverjetneje umrli zaradi predolge izpostavljenosti ekstremni vročini, zaradi katere sta najprej izgubili zavest, potem pa jima je odpovedalo srce, več bo razkrila obdukcija, ki jo je odredila policija.

Prve preiskave so pokazale, da se je odlomila kljuka na vratih, zaradi česar ženski nista mogli ven, policija je o tragični smrti sporočila še, da sta mati in hči v upanju, da jima bo uspelo pobegniti, poskušali razbiti okno na vratih, a jima ni uspelo. Ali sta poskušali poklicati pomoč, policija še preiskuje, a zdi se, da njunih klicev, če so sploh bili, ni slišal nihče. 

Deli s prijatelji