TRAGIČNO

Lebdela sredi cerkve in umrla v agoniji

Objavljeno 06. december 2015 20.00 | Posodobljeno 06. december 2015 20.00 | Piše: U. S.
Ključne besede: Jaqueline Sanchez

Jaqueline Sanchez je trpela za krči in napadi panike.

BELMOPAN – Mlada ženska je umrla med obredom izganjanja hudiča v cerkvi, potem ko jo je obsedel demon s plošče ouija. Jaqueline Sanchez, stara je bila 22 let, je umrla zaradi odpovedi srca, poročajo mediji iz Belizeja, srednjeameriške države ob obali Karibskega morja. Srce se ji je ustavilo sredi obreda eksorcizma, tisti, ki so videli dogajanje, pa pravijo, da je dekle tik pred smrtjo lebdelo in govorilo z moškim glasom. Da bi bila pri miru in bi lahko končali izganjanje, jo je držalo več močnih mož.

Za eksorcizem so se odločili njeni starši, prepričani, da so jo obsedli demoni, nekaj mesecev pred smrtjo so jo namreč mučile tegobe, za katere zdravniki niso našli pojasnila – starši pa so verjeli, da so demoni vanjo prišli prek ouije, plošče, ki naj bi odpirala vrata v svet duhov. Pravijo ji tudi govoreča plošča, na njej so izpisane vse črke abecede, številke ter besede da, ne, na svidenje in dober dan. Na njej je še majhen kazalec iz plastike ali lesa, prek katerega duhovi med seanso predajajo sporočila. Ploščo je že 1890. na trg poslal Elijah Bond kot nekakšno igračo, pozneje pa so jo začele določene skupine ljudi uporabljati kot sredstvo okultizma. Nekatere krščanske skupnosti svarijo, da lahko njena uporaba povzroči obsedenost z demoni.

No, policija je sporočila, da je dekle v resnici trpelo za krči in paničnimi napadi, ki jih zdravniki v bolnišnici Plan Tres Mil v Santa Cruzu niso mogli diagnosticirati. Potrdili so, da je dekle umrlo naravne smrti, ureznine in podplutbe pa pripisujejo stanju transa, v katerem je bila Sanchezova med obredom.

Deli s prijatelji