AMERIČANI ZAZNALI BLEŠČEČ POJAV

Kruta smrt na ruskem letalu: organe razneslo, telesa zgorela

Objavljeno 04. november 2015 08.53 | Posodobljeno 04. november 2015 09.36 | Piše: D. P.

Še vedno ni izključeno, da je nesreči botrovala eksplozija bombe. Če je tako, bodo na ostankih letala našli sledi eksploziva.

Rusko letalo smrti.

KAIRO – Okoliščine najhujše nesreče v zgodovini ruskega letalstva še vedno burijo duhove. V teh dneh strokovnjaki pozorno proučujejo zvoke iz črnih skrinjic. V pilotski kabini so zaznali nekatere netipične glasove. Prav tako so potrdili, da posadka ni mogla poslati poziva na pomoč, ker se je katastrofa zgodila prehitro. U ruskem airbusu 321 nad Sinajskim polotokom je sicer umrlo 224 oseb.

Morda celo bomba

Nadaljuje se tudi temeljita preiskava ostankov, ki so prileteli na tla. Od letala ni ostalo praktično nič, so potrdili posnetki, ki so jih naredili Rusi. Še vedno ni izključeno, da je nesreči botrovala eksplozija bombe. Če je tako, bodo na ostankih letala našli sledi eksploziva.

Le propaganda

Ameriška mreža CNN je objavila izjavo enega od neimenovanih strokovnjakov. Trdi, da so ameriški vojaški sateliti detektirali nenavaden bleščeč pojav. Morda je razneslo bombo ali pa je prišlo do tehnične napake plovila. Strokovnjak, ki ni želel biti imenovan, je dejal, da zgoraj opisano izključuje možnost, da je letalo zadela raketa Islamske države. Temu je pritrdil tudi egiptovski predsednik Abdel Fatah al Sisi, ki je prepričan, da gre bolj za propagando Islamske države.

Opečeni, ker je zagorelo

Egiptovski patolog pa je po opravljeni obdukciji za Daily Telegraph povedal, da je bila vsaka peta oseba močno opečena pred smrtjo. Obstaja resen sum, da je v letalu izbruhnil požar. Po mnenju ruskih strokovnjakov je večina potnikov umrla, ker so se jim zaradi strmoglavljenja dobesedno raztrgali notranji organi.image

Ruski in egiptovski strokovnjaki na delu:

Deli s prijatelji