SKRIVNOSTNO

Kje je njeno truplo? Barbare Vitez (15) ni v reki, oče prepričan, da so jo ugrabili

Objavljeno 12. april 2017 11.33 | Posodobljeno 12. april 2017 11.33 | Piše: S. U.

Še vedno niso našli trupla nesrečne dijakinje prvega letnika ekonomsko-trgovske.

Nesrečna najstnica.

SENTA – Minilo je že slabega pol leta, odkar je komaj 15-letna Barbara Vitez padla z mostu v reko Tiso. A trupla nesrečne dijakinje prvega letnika ekonomsko-trgovske šole v Senti še vedno niso našli. 

Po zadnjem poročanju srbskih medijev so se tokrat v iskalno akcijo vključili tudi madžarski reševalci skupaj z njihovimi psi, a skrivnostni padec najstnice ostaja brez pravega epiloga. »Treba je vedeti, da psi specialne skupine Spider za iskanje pogrešanih lahko slišijo glasove, ki nastajajo pri razpadanju človeškega telesa v vodi. Mi pa smo preiskali okoli 60 kilometrov terena,« je po neuspešnem iskanju dejal njihov predsednik Nandor Baranji.

Barbara je usodnega večera odšla s prijatelji na praznovanje rojstnega dne v eno od tamkajšnjih picerij. Kasneje se je domov odpravila čez most, za njo pa se je izgubila vsaka sled. Njena oče in mati Endre in Melinda Vitez sta nekaj dni zatem prejela anonimno pismo, v katerem je bilo zapisano, da so ji na zabavi v pijačo stresli omamno sredstvo, jo odpeljali na most, jo trpinčili in vrgli v reko. Danes sta vse bolj prepričana, da je bila njuna hčerka ugrabljena. »Barbare ni v Tisi, in če je tako, pričakujem, da mi policija in tožilstvo povesta, kje je moja hči. Kako nimajo niti ene sledi, okoliščine pa so nadvse čudne ... Ne morem in ne bom se pomiril s tem, da je izginila. Če bi bila v reki, bi jo našli ali pa vsaj del njenih oblačil,« pravi Barbarin oče.

Deli s prijatelji