OKREVANJE

Kar 57 operacij 
po napadu pitbula

Objavljeno 07. avgust 2011 20.59 | Posodobljeno 08. avgust 2011 00.00 | Piše: U. S.

Zaradi napada krvoločnega pitbula je imela že 57 operacij

Pogumna Amaya Hess rada plava

INDIANAPOLIS – Sedemletna deklica, ki jo je napadel pitbul terier in ji močno poškodoval obraz, se veseli operacije, ki ji bo povrnila vid; to bo njen že 57. poseg!

Amaya Hess je pred petimi leti, ko se je je kot punčke iz cunj lotil zlobni pes, dobila strašne poškodbe: odtrgal ji je nos, ostala je brez uhlja in očesa ter skalpa. Dveletna deklica je bila po napadu krvoločne živali tri mesece v komi. Zdaj, po 56 operacijah, s katerimi so ji zdravniki rekonstruirali obraz, Amaya odlično okreva. Njena mati Bobbie Tomlin je pojasnila, da je tokratni poseg nekaj posebnega, saj je edini, za katerega je prosila Amaya. Bobbie pravi: »Po petih letih bo spet videla. To ji ogromno pomeni. To si želi in se operacije veseli.« Amaya iz Indianapolisa v ameriški državi Indiana je dodala: »Rekla sem mamici, da hočem novo oko.« To si je bolj želela od operacije, s katero so ji rekonstruirali uhelj.

Življenje se jim je spremenilo

Zgodilo se je leta 2006, Bobbie je Amayo odpeljala v park, deklič je sedel v vozičku, ko je sosedov pitbul pobegnil in zgrabil deklico. Bobbie pravi, da zaradi napada, ki jih je za vselej spremenil, ni več jezna. Pravi pa, da nikoli več ne bo Amaye peljala v parke ali soseske, kjer lastniki kosmatincev nimajo na povodcih. »Amaya se psov ne boji toliko kot jaz, zdi se mi, da je spala, ko jo je napadel pitbul. Življenje se nam je spremenilo, ne morem reči, da si ne želim, da bi se čas zavrtel nazaj. Tistikrat bi lahko ostala brez dveletnega otroka, nikoli več je ne bi dobila nazaj. Borila sem se zanjo in danes je še tu. Vsak dan mi pričara nasmeh na obraz,« pravi mati pogumne deklice, ki sicer počne vse, kar počno sedemletnice onstran luže: posluša Justina Bieberja, se igra s prijateljicami in rada plava v bazenu.

Deli s prijatelji