ČLOVEŠKA NEUMNOST

Je najbolj neumen morilec v zgodovini

Objavljeno 29. januar 2013 20.00 | Posodobljeno 29. januar 2013 20.00 | Piše: E. B.

Dekle ga je naplahtalo, da je noseča, in ga izsiljevalo, čeprav sploh nista seksala.

Dubajski Burdž Kalifa: tri dni po prvi streli še prvi skok v smrt.

DUBAJ – On je najbolj neumen morilec, kar sem jih kdaj videl v svojih 40 letih kariere, je izjavil odvetnik mladeniča, ki se bo, tako vsaj upa, zaradi svoje nevednosti in njemu naklonjenih okoliščin izognil smrtni kazni. Primer je razburil Združene arabske emirate, saj se je okrutni umor zgodil v vili pomembnega vladnega uradnika: osumljenec je namreč nekdanji kuhar, žrtev pa je bila služkinja pri premožnih sosedih.

Dekle je bila še devica

Ljubezen med fantom in dekletom je trajala nekaj mesecev, po večini na skrivaj in v le redkih minutah prostega časa, a je bila kljub temu intenzivna in pristna, je povedal obtoženi. Nekje pa se je vendarle zalomilo, kajti dekle se je iz neznanega razloga odločilo obračunati s svojim izbrancem. Opozorila ga je namreč, da je noseča, in če je ne bo vzel za ženo in poskrbel, da otrok odrašča v spodobni družini, ga bo obtožila posilstva! Obupanega mladeniča, povsem nepripravljenega na očetovstvo, je ob zastrašujoči novici in še bolj zastrašujoči grožnji zajela nepopisna panika – sredi katere je povsem pozabil, da z dekletom sploh še nista imela spolnih odnosov, še več, bila naj bi celo devica!

A takšnega razumskega razmišljanja kuhar v vsej zmedi ni bil sposoben, prepričan je bil le, da mora dekle spraviti s tega sveta in svoji družini v Indiji prizanesti s sramoto: sosedovo služkinjo je zato neke noči, ko njegovega gospodarja ni bilo doma, do smrti potolkel s kamnom in jo, ker ni vedel, da je že mrtva – sklenil še utopiti v kadi. To je napolnil z vodo, da pa ne bi kdo prepoznal trupla – je zažgal hišo! Seveda povsem ohranjeno truplo je pričakalo zaprepadene gasilce, preiskovalci pa so se kar nekaj časa spraševali, le kakšno enigmatično sporočilo nosi takšen kraj zločina, dokler niso prišli na sled naivnemu in ne ravno bistremu kuharju. Ta se je, ni težko uganiti, seveda izdal sam, saj je svojega delodajalca, vplivnega državljana, ne ravno diskretno prosil, naj mu čim prej pomaga pobegniti v domovino – ker da je pač storil nekaj groznega.

Morda je težko verjeti, toda že tako absurdno zgodbo, ki je zaradi vpletenosti diplomatov za javnost ostala brez imen, je doletel še en nesmiseln zaplet, ki pa so ga zakuhali zakoni v Združenih arabskih emiratih. Mladeniču namreč ne morejo soditi za umor, dokler tožilstvo ne izsledi žrtvine družine, ki pa bo lahko izbirala: ali smrtno kazen za morilca ali denarno nadomestilo svojcem.

Deli s prijatelji