OBTOŽBA

Italijani bi radi Amando

Objavljeno 02. avgust 2014 19.00 | Posodobljeno 02. avgust 2014 19.04 | Piše: E. B.

Bodo Knoxovo Italijani zvabili na škorenj s povsem novo obtožbo?

Amanda septembra med intervjujem.

PERUGIA, FIRENCE – Italijani krčevito iščejo pravno pot, po kateri bi znova obsojeno Amando Knox prignali na svoja tla: kot kaže, naj bi bila Američanka povezana s prekupčevalsko verigo iz Perugie!

V njenem mobilnem telefonu naj bi že med preiskavo okrutnega umora britanske študentke Meredith Kercher odkrili telefonsko številko preprodajalca kokaina, ki naj bi ga Knoxova spoznala na vlaku pred skoraj sedmimi leti, potem pa z njim ohranila stike in menda imela tudi razmerje. Rdeča nit naj bi bila mamila, marihuana in kokain, so prepričani italijanski tožilci, Američanka pa naj bi s prekupčevalcem, znanim le kot F, večkrat klepetala po telefonu prav v dneh pred okrutnim umorom Amandine sostanovalke in po njem.

Američani je ne želijo izročiti

O zgodbi zdaj odmevno poroča revija Giallo, ki naj bi jim tožilec Luciano Giuliano Mignini izročil seznam mamilarjev, nekoč povezanih z zdaj 26-letno Američanko iz Seattla: kot kaže, naj bi trem že sodili zaradi preprodaje drog, enemu celo zaradi umora brata, s katerim naj bi se sprl prav zaradi droge in ga pokončal z nožem. Italijanski tožilci tako menda upajo, da bi lahko z vnovičnimi obtožbami Knoxovo prignali čez lužo, Američani je namreč ne želijo izročiti, saj njihovo pravosodje ne priznava vnovičnega sodnega procesa za isti zločin: naj spomnimo, Amando in domnevnega italijanskega sostorilca Raffaela Sollecita so 2009. obsodili na 26 oziroma 25 let zapora zaradi umora Meredith Kercher, potem pa so ju 2011. oprostili vseh obtožb.

Na začetku letošnjega leta so par znova obsodili, a sta se obsojenca na odločitev sodišča v Firencah spet pritožila. Knoxova je naznanila, da se prostovoljno ne bo nikoli vrnila v Italijo, tudi če potrdijo sodbo, a se bo na škornju morda vendarle morala zglasiti, če jo bodo obtožili povezave z mamilarsko mrežo.

Deli s prijatelji