HLADNOKRVNO PRIZNANJE

Grozljive podrobnosti: Ustrelil sem jo v zatilje, kri je bila povsod

Objavljeno 29. marec 2017 16.05 | Posodobljeno 29. marec 2017 16.06 | Piše: P. Pa.

Grozljivi zločin 19-letnika je pretresel Hrvaško.

Tin je bil edinec, v osnovni šoli odličnjak. Takole se je še pred meseci slikal skupaj z mamo. Foto: facebook

ČISTA VELIKA – »Dvignil sem pištolo, jo prislonil na mamino zatilje in sprožil. Kri je bila povsod. Ivan (20-letni prijatelj, ki je bil z njim, op. p.) je bil ves poškropljen s krvjo in je v trenutku prestrašen zbežal, jaz pa sem ostal in s pištolo krenil proti hiši,« je preiskovalcem brez kančka slabe vesti dejal 19-letni Tin Šunjerga, ki je v Čisti Veliki grozljivo umoril očeta in mamo. Da je težko razumeti njegove motive, je dejal tudi njegov odvetnikimage.

Razvajeni edinec, tako o njem pišejo hrvaški mediji, je v soboto popoldne hladnokrvno umoril mamo Silvano in očeta Marina. Oba je ustrelil v zatilje. Grozljivo dejanje pa naj bi načrtoval več dni.

Marin in Silvana sta se odpravljala na polje, s sabo sta nameravala vzeti tudi Tina in psa. Tin si je izmislil, da mora psa pustiti doma. Privezal ga je in se odpravil do očetovega sefa z orožjem. Vzel je njegovo pištolo in jo povsem napolnil. Tik preden se je odpravil, je poklical še prijatelja Ivana Škarića (20) in mu rekel, da ga potrebuje na polju. Medtem se je v hišo vrnil oče, mama pa je ostala s Tinom in z njegovim prijateljem. V trenutku, ko so se odpeljali proti polju, je Tin s strelom v zatilje usmrtil mamo. Ivan je prestrašen zbežal, Tin pa je vozilo, v katerem je mrtva obležala njegova mama, zapeljal v grmičevje in se odpravil proti hiši.

Streljal v zrak, prijavil ni nihče

»Oče je nekaj delal pred garažo. Stal sem poleg njega in čakal, da se obrne, da ga ne bi gledal v oči. V nekem trenutku se je obrnil, mi pokazal hrbet in se sklonil. Prislonil sem cev na zatilje in ustrelil,« je dejal.

Po streljanju se je najstnik preoblekel in odpravil na zabavo s prijatelji, kot da bi bil povsem običajen dan. Pri prijatelju si je nato privoščil ekstazi. Na zabavi je v zrak izstrelil še tri krogle, a tega ni nihče prijavil policiji. Po žuru se je odpravil proti Zagrebu in na kar dveh bencinskih servisih natočil gorivo in odpeljal, ne da bi plačal. Po kratki vožnji po prestolnici se je namenil proti Šibeniku, medtem pa so že odkrili trupli njegovih staršev. Ko so ga policisti prijeli, je dejanje takoj priznal. Grozi mu do 50 let zaporne kazni.

Hrvaški mediji še poročajo, da so Tinovi prijatelji Ivan Škarić (20), Lovro Tabula (18) in mladoletni P. B. (17) pod drobnogledom policije, ker niso prijavili grozljivega zločina, ki ga je mladenič storil, čeprav so zanj vedeli. Dodali so še, če bi Škarić, ki je bi priča prvemu zločinu, to prijavil, bi najverjetneje lahko rešili Marinovo življenje. Na zaslišanju je na vprašanje, zakaj je molčal, odgovoril, da se je bal.

Odličnjak, ki je zapadel v droge

Starša naj bi mu zadnje dni prepovedala druženje s prijatelji iz Vodic, ki so ga speljali na kriva pota. Nekdanji odličnjak je v srednji šoli podlegel slabi družbi in začel uživati drogo. Starša sta mu, da bi ga rešila iz slabe družbe, odvzela tudi žepnino, saj naj bi na dan zapravil tudi več kot 100 evrov. Tin pa v njunih vzgojnih ukrepih ni videl pozitivne plati. Odločil se je za grozljivo dejanje in oba umoril na grozovit način.

Deli s prijatelji