HUDA NESREČA

FOTO in VIDEO: Potniški vlak se je iztiril, mrtvih več ljudi

Objavljeno 18. december 2017 20.42 | Posodobljeno 18. december 2017 20.49 | Piše: STA, M. U.

Eden od vagonov je obvisel z nadvoza na avtocesto in blokiral cestni promet.

Foto: AP

SEATTLE – V ameriški zvezni državi Washington se je zjutraj z nadvoza nad avtocesto iztiril potniški vlak na progi med Seattlom in Portlandom. Eden od vagonov je obvisel z nadvoza na avtocesto in blokiral cestni promet. Na vlaku je bilo po poročanju lokalnih medijev okoli 70 ljudi.

Kot piše Telegraph, naj bi bilo mrtvih več potnikov. 

Tiskovni predstavnik urada lokalnega šerifa Ed Troyer je povedal, da je v nesreči na vlaku umrlo več ljudi, ni pa povedal, koliko. Vlak je na avtocesti zadel več avtomobilov in pri tem poškodoval več ljudi, ni pa zahteval smrtnih žrtev. 

V bolnišnice so prepeljali 77 ljudi, med ranjenimi so štirje huje poškodovani.

S proge se je pri mestu DuPont iztirilo najmanj sedem vagonov, lokalni mediji pa navajajo izjave potnikov, ki pravijo, da zasilni izhodi niso delovali in so morali razbijati okna, da so se rešili iz razbitin. Nekaj ljudi je bilo poškodovanih, natančnih številk pa še ni.

 

Vzrok nesreče še ni znan

Železnica Amtrak preiskuje nesrečo, katere vzrok še ni znan. Nekateri menijo, da je do nje prišlo zaradi prevelike hitrosti vlaka na novi progi, ta bi morala biti prilagojena za hitrosti do 127 kilometrov na uro.

Deli s prijatelji