GROZA

FOTO in VIDEO: Dva mrtva zaradi udara strele

Objavljeno 28. julij 2014 18.24 | Posodobljeno 28. julij 2014 18.24 | Piše: B. P.

V Venice Beachu je zaradi strele umrl 15-letni kopalec, nekoliko pozneje pa še 20-letnik.

LOS ANGELES – V znanem letovišču Venice Beach je včeraj med eno redkih neviht udarila strela in ubila kopalca, še vsaj osem je ranjenih. Obiskovalci plaže so povedali, da so zagledali strelo, ki je pretrgala nebo vse do vodne gladine, nato pa je sledil neverjetno glasen grom.

Skupili so jo tisti, ki so bili v času udara strele v vodi ali v njeni neposredni bližini. Za 15-letnika je prišla pomoč prepozno, pet let starejši kopalec je umrl kmalu po prihodu v bolnišnico, tretja žrtev pa se za življenje še bori. Več kot deset jih je v bolnišnici ostalo na opazovanju.

Za tamkajšnje območje so bile nevihte sicer napovedane in domačini so se dežja več kot razveselili, saj se Kalifornija spopada z najhujšo sušo zadnjih desetletij, a nihče si ni predstavljal, da bodo posledice tragične.

Poškodbe zaradi udara strele so navadno posledica neposrednega udara ali odboja v telo žrtve od tal ali bližnjega visokega predmeta, kot je drevo. Človeku se lahko v najhujšem primeru ustavi srce ali mu električni tok poškoduje živčni sistem, če ima srečo, pa zgolj povzroči glavobole in zmedenost. 

Deli s prijatelji